12 χρόνια φυλακή για παραβίαση 1,9 εκ. τηλεφώνων της AT&T

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αμερικής έχασε 200 εκατομμύρια δολάρια σε επτά χρόνια, λόγω 1,9 εκατομμυρίων ξεκλειδωμένων τηλεφώνων.

at&t

Μπορεί κάποιος από το Πακιστάν, δηλαδή εντελώς αντιδιαμετρικά από την Αμερική, να βάλει χέρι σε 1,9 εκατομμύρια τηλέφωνα στις ΗΠΑ; Φαίνεται ότι το hacking δεν έχει σύνορα, όπως επίσης και η τιμωρία δεν έχει σύνορα.

Ένας απατεώνας από το Πακιστάν καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση, επειδή κατάφερε μέσα σε επτά χρόνια να ξεκλειδώσει 1,9 εκατομμύρια τηλέφωνα της μεγαλύτερης Αμερικάνικης εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T. Η εταιρεία έχασε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια από αχρέωτη χρήση των τηλεφώνων.

Ο καταδικασμένος Muhammad Fahd δρώντας από το Πακιστάν δωροδόκησε πολλούς υπαλλήλους της AT&T για να χρησιμοποιήσουν την δυνατότητα πρόσβασης τους και να ξεκλειδώσουν κινητά τηλέφωνα. Και για να μην έφτανε μόνο αυτό, όταν η εταιρεία αύξησε την ασφάλεια ο Fahd χρησιμοποίησε τους ίδιους ανθρώπους για να εισάγει κακόβουλο λογισμικό στους διακομιστές της εταιρείας.

Μεταξύ του καλοκαιριού του 2012 και του Απριλίου 2013, ο Fahd στρατολόγησε υπαλλήλους της AT&T δωροδοκώντας τους με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να αφαιρέσουν το σύστημα χρέωσης της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στο δίκτυό της.

  Meta: 400 εφαρμογές κλέβουν κωδικούς του Facebook, είστε θύμα;

Από τον Απρίλιο του 2013, ο απατεώνας αναγκάστηκε να προσλάβει έναν προγραμματιστή κακόβουλου λογισμικού για να σχεδιάσει κακόβουλα εργαλεία, αφού η AT&T εισήγαγε ένα νέο σύστημα ξεκλειδώματος που απέτρεψε τους διεφθαρμένους υπαλλήλους να συνεχίσουν να ξεκλειδώνουν τηλέφωνα για λογαριασμό του.

Μόλις αναπτύχθεικε στο δίκτυο της εταιρείας το κακόβουλο λογισμικό συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για να δημιουργήσει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό, το οποίο οι απατεώνες χρησιμοποίησαν για την εξ αποστάσεως “επεξεργασία ψεύτικων αιτημάτων ξεκλειδώματος” από το Πακιστάν.

Από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Fahd και αρκετοί συνεργάτες του δωροδόκησαν επίσης και άλλους υπαλλήλους της AT&T για να εγκαταστήσουν συσκευές υλικού (όπως ασύρματα σημεία πρόσβασης) στο εσωτερικό δίκτυο του φορέα.

Μετά από αυτήν την παραβίαση, οι συνωμότες απέκτησαν την πρόσβαση που χρειάζονταν στα συστήματα της AT & T για να αυτοματοποιήσουν τη «διαδικασία υποβολής ψεύτικων αιτημάτων ξεκλειδώματος.

Σε όλο αυτό το σχέδιο, ο Fahd και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν πολλές εταιρείες βιτρίνα για να καλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των Swift Unlocks Inc, Endless Trading FZE, Endless Connections Inc και iDevelopment Co. Είναι απίστευτο ότι δεν σταμάτησε την παράνομη δραστηριότητά του ακόμα και όταν ήξερε ότι η εταιρεία είχε υπόνοιες και πραγματοποιούσε έρευνες.

  Το WSL είναι διαθέσιμο στο Microsoft Store

Η AT&T διαπίστωσε ότι 1.900.033 κινητά τηλέφωνα ξεκλειδώθηκαν παράνομα, με αποτέλεσμα απώλειες της τάξης των 201.497.430,94 δολαρίων λόγω χαμένων πληρωμών.

Η εταιρεία μήνυσε τους πρώην υπαλλήλους της καθώς και τον υπεύθυνο. Ο Fahd (Φαχτ) συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο του 2018 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2019. Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι να καταδικαστεί τελεσιδίκως αυτήν την εβδομάδα σε 12 χρόνια φυλάκιση.

AT&T,mobile,phone,κινητό,τηλέφωνο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


40  +    =  46