Δίκη του Ross Ulbricht: “Δημιούργησα το Silk Road.. αλλά είμαι αθώος”

Την πρώτη ημέρα της δίκης του Ross Ulbricht την Τρίτη, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο που θεωρείται ο εγκέφαλος του Silk Road διακήρυξε την αθωότητά του πελάτη του σε όλες τις κατηγορίες που έχουν εκδοθεί εναντίον του.

Ο Εισαγγελέας Joshua Dratel ρώτησε αν ο Ulbricht “εφηύρε το Silk Road” και για πρώτη φορά και ο Dratel και ο Ross Ulbricht το παραδέχτηκαν χωρίς να δεχτούν ότι ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.Ross Ulbricht trial

“Ο Ross δεν είναι έμπορος ναρκωτικών. Ο Ross δεν έχει εμπλακεί σε συνωμοσίες”, δήλωσε ο Dratel στην εναρκτήρια δήλωσή του.

Ο Dratel επανέλαβε, επίσης, ότι, παρά την ανάμιξή του στη δημιουργία του πιο κακόφημης online ναρκο-αγοράς, ο Ross Ulbricht δεν ήταν το πρόσωπο πίσω από το ψευδώνυμο “Dread Pirate Roberts.”

Ο Ross Ulbricht σύμφωνα με τον δικηγόρο του Dratel, είχε παραχωρήσει τη του Silk Road και σε άλλα, μη κατονομαζόμενα άτομα λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του. Ο Dratel ισχυρίστηκε, ότι η διακίνηση ναρκωτικών ή άλλες παράνομες δραστηριότητες που συνέβαιναν στην ιστοσελίδα μετά από εκείνη την εποχή, δεν είχε να κάνει τίποτα με τον Ulbricht.

Όσο για την σύλληψη του Ross Ulbricht που έγινε μέσα σε μια δημόσια βιβλιο του Σαν Φρανσίσκο τον Οκτώβριο του 2013, ο Dratel δήλωσε ότι όλα ήταν στημένα και ότι ο πελάτης του είχε εξαπατηθεί για να βρίσκεται “σε αυτή τη βιβλιοθήκη εκείνη την ημέρα.”

Ο Βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ Timothy Howard, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι αυτό ήταν όλα είναι ανοησίες και ότι ο Ulbricht είχε πιαστεί επ αυτοφόρω. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ο Howard υπενθύμισε, ότι ο Ross Ulbricht ήταν συνδεδεμένος online σαν Dread Pirate Roberts και συνομιλούσε με ένα μέλος του προσωπικού υποστήριξης του Silk Road – ο οποίος, απλά έτυχε να είναι ένας μυστικός πράκτορας του FBI.

Στη χθεσινή δίκη, ο Ulbricht αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για ναρκωτικά και από μία για ηλεκτρονική πειρατεία, εμπορία πλαστών εγγράφων, και συνωμοσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι εισαγγελείς αναμένεται να παρουσιάσουν αρκετά στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες, και ένα μεγάλο μέρος τους, θα είναι με τη μορφή μαρτυρίας από μυστικούς πράκτορες που συμμετείχαν στο επιδρομή που έγινε στο Silk Road.

Για τις πιο σοβαρές κατηγορίες της κυβέρνησης – ότι ο Ulbricht πραγματοποίησε δολοφονίες με μισθωμένους δολοφόνους, θα πραγματοποιηθεί νέα δίκη στη Βαλτιμόρη, όταν τελειώσει η δίκη της Νέας Υόρκης.

Ο Ross William Ulbricht, εμφανίστηκε στο ντυμένος με ένα σκούρο μπλε σακάκι, σκουρόχρωμο παντελόνι και φαινόταν αισιόδοξος. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν οι γονείς του. Η μητέρας του Lyn, σύμφωνα με θα εμφανιστεί και σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Ulbricht και το Silk Road που θα ονομάζεται Deep Web.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, υπήρχαν διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως “το web hosting δεν είναι έγκλημα. WTF;” και “30 χρόνια για μια Τίμια ιστοσελίδα;”

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, κατά τη της διαδικασίας ς των ενόρκων το πρωί, αρκετοί υποψήφιοι ένορκοι δήλωσαν στη δικαστή Katherine Forrest ότι οι διαδηλωτές τους είχαν δώσει φυλλάδια που τους προέτρεπαν να αποφασίσουν ότι ο Ulbricht είναι αθώος για λόγους ηθικής, ακόμη και αν τα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι επαρκή και στηρίζουν τις κατηγορίες.

Η Δικαστής Forrest προειδοποίησε τους ενόρκους να μην δουν τέτοια φυλλάδια μέχρι να τελειώσει δίκη και καταλήξουν σε συμπέρασμα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).