15 μήνες φυλάκιση για παράνομη εξόρυξη bitcoin


Εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρεία της Αυστραλίας εκμεταλλεύτηκε τον υπερυπολογιστή του εργοδότη του και προέβη σε παράνομη εξόρυξη bitcoin.

Δικαστήριο της Αυστραλίας έκρινε ένοχο έναν υπεύθυνο πληροφορικών συστημάτων που προσελήφθη από εταιρεία στην Αυστραλία για να εκτελέσει αρχειοθέτηση δεδομένων και υποστήριξη λογισμικού. Ο λόγος ήταν ότι ο άνδρας αυτός εκμεταλλεύτηκε τον υπερυπολογιστή του εργοδότη του τροποποιώντας τα δεδομένα του, με σκοπό να προβεί σε παράνομη και χωρίς άδεις εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο Jonathan Khoo, 34 ετών, εργαζόταν στον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation = CSIRO), μια εταιρεία που χειρίζεται το Τηλεσκόπιο Parkes Radio το οποίο έλαβε τις πρώτες εικόνες και βίντεο από τον Απόλλωνα 11 όταν άγγιξε το φεγγάρι. Αυτές τις μέρες, ένα από τα καθήκοντα του τηλεσκοπίου Parkes είναι να κοιτάζει για Pulsars.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο Khoo κατάφερε να αποκομήσει περίπου 9.400 AUD (6.800 $) bitbucks, αλλά από την άλλη χάλασε 76.000 AUD (55.000 $) σε εκτιμώμενο χρόνο υπολογισμού και ηλεκτρικό ρεύμα, για να τα εξορύξει.

Ο Khoo κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών. Η ποινή του πάντως έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε διάφορες μορφές, όπως κράτηση στο σπίτι και απαγόρευση κυκλοφορίας και με την υποχρέωση για 300 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news