Bitcoin: απέφυγε τη διάσπαση σε δύο blockchain

To Bitcoin φαίνεται ότι τελικά θα αποτρέψει τη διάσπασή του σε δύο blockchain που θα δημιουργήσει δύο νομίσματα, κατά την μελλοντική αναβάθμιση του δικτύου της για να ενισχύσει ικανότητα επεξεργασίας περισσότερων συναλλαγών.bitcoin

Οι Bitcoin miners δήλωσαν την Παρασκευή ότι υποστηρίζουν τη λεγόμενη Πρόταση βελτίωσης Bitcoin (Bitcoin Improvement Proposal ή BIP) 91, αποφεύγοντας τη διάσπαση του bitcoin σε δύο blockchains. Οι Bitcoin miners αντιπροσωπεύουν ένα δίκτυο χειριστών υπολογιστών που διαφυλάττουν το blockchain ή ένα δημόσιο βιβλίο με τις εγγραφές όλων των συναλλαγών με bitcoin

Το BIP 91 είναι το πρώτο βήμα σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια αναβάθμισης του bitcoin μέσω του λογισμικού που ονομάζεται SegWit2x.

Σύμφωνα με το Reuters, την Παρασκευή, η υποστήριξη για το BIP 91 έφθασε σχεδόν το 100%, υπερβαίνοντας το απαιτούμενο όριο του 80%, σύμφωνα με τους αναλυτές και τους συμμετέχοντες στην αγορά του ψηφιακού νομίσματος.

Μερικοί επενδυτές αρχίζουν να σκέφτονται πια πολύ σοβαρά το Βitcoin, για την εκρηκτική απόδοσή του και τη δυνατότητα του να ανταγωνιστεί το χρυσό και τα χρήματα που εκδίδονται από κάθε κράτος σαν μέσο αποθήκευσης αξιών. Η ζήτηση για Βitcoin έχει αυξηθεί σε οκτώ χρόνια με μια κεφαλαιοποίηση που φτάνει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια…

Όμως, οι φόβοι για το διαχωρισμό του Βitcoin σταμάτησαν την τρελή ζήτηση για το ψηφιακό νόμισμα τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά την τιμή ρεκόρ που έφτασε τα 3.000 δολάρια, το bitcoin άρχισε να πέφτει στα $1.830 στην πλατφόρμα Bitstamp. Την Παρασκευή, διαπραγματεύθηκε στα $2.647.

Η αναβάθμιση λογισμικού έρχεται για να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του δικτύου bitcoin στην επεξεργασία των εκατομμυρίων ημερησίων συναλλαγών. Το δίκτυο του Βitcoin είχε αρχίσει να μην είναι σε θέση να επεξεργαστεί όλες τις συναλλαγές αρκετά γρήγορα.

“Το BIP 91 φέρνει την επόμενη καινοτομία, γιατί το Βitcoin ήταν λίγο αργό”, δήλωσε ο Rob Viglione, συνιδρυτής του ZenCash, ενός ψηφιακού νομίσματος επικεντρωμένου στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Πριν από την έγκριση του BIP 91, κάποιοι επενδυτές του κλάδου ανησυχούσαν για το ότι θα μπορούσαν να χωριστούν σε δύο ανεξάρτητα νομίσματα, επειδή οι βασικοί προγραμματιστές του δικτύου και οι miners επιθυμούσαν διαφορετικούς τρόπους για να αυξήσουν την κλίμακα του Βitcoin.

Bitcoin: Ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο ομάδων επιτεύχθηκε μέσω του SegWit2x.

“Το Βitcoin έχει τώρα μια ξεκάθαρη διαδρομή με πρόσθετα που επιτρέπουν ταχύτερες συναλλαγές με χαμηλότερο κόστος”, δήλωσε ο Charles Hayter, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Cryptocompare που ασχολείται με την ανάλυση ψηφιακών νομισμάτων.

Η ολοκληρωμένη αναβάθμιση στο δίκτυο του Βitcoin δεν θα συμβεί πριν από το φθινόπωρο, δήλωσε ο Viglione, επειδή πρέπει να γίνουν πολλά πριν ενεργοποιηθεί το νέο .

Οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν διαμαρτυρηθεί ήδη για την καθυστέρηση στις συναλλαγές. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι μια συν Βitcoin κοστίζει κατά μέσο όρο 83 cents για την εκτέλεση, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικρο δεν είναι εφικτές στο δίκτυο.

Το δίκτυο περιορίζεται επίσης στις περίπου επτά συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Σε σύγκριση, η Visa διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 2.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).