Google: 19 χρόνια αφαίρεσης

Η έγινε 19 και παρακάτω θα δείτε τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, μέσα από τις που υπάρχουν στο Wayback Machine για το Google.com από τη γέννησή του μέχρι σήμερα.Google

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και παρόλο που το “I Do not Wanna Miss Miss A Thing” των Aerosmith ήταν στην κορυφή των chatrs του Billboard, δεν υπήρχαν πολλά να δούμε:
Είναι το αρχικό screenshot του Google.com στο web.archive.org:

Η πρώτη πραγματική έκδοση με σελίδα της Goοgle.com ήρθε αργότερα και μια νέα εποχή αναζήτησης με κείμενο και σύντομα  ένα ανόητο όνομα επιχείρησης μετατράπηκε σε ρήμα. Google it.

Η Goοgle το 1999

Το έτος ήταν 2000 η μηχανή αναζήτησης δεν ήταν πλέον beta.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ για μερικά χρόνια μέχρι που η Goοgle πέρασε την “εφηβεία της”. Δείτε την γραμματοσειρά και το πανκ-ροκ χρωματισμό στην εικόνα του 2003.
Η παραπάνω εικόνα έχει ένα περίεργο σύμβολο δίπλα στο πολύχρωμο κείμενο “Goοgle.” Προστέθηκε το “TM”.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ, για το Goοgle.com, για τα επόμενα 7 χρόνια. Έπειτα από το πουθενά, το 2010, ρίχνει τη βόμβα:

Ο “ριζοσπαστικός” επανασχεδιασμός κατέστρεψε τις προκαταρκτικές αντιλήψεις για το ότι “η αλλαγή δεν μπορεί να είναι λεπτή”.

Η ομορφιά του Goοgle.com με την πάροδο των χρόνων δείχνει να είναι η απλότητα . Η σελίδα είχε πάντα μια αφαιρετική που μεγάλωνε με την πάροδο του χρόνου.

Απόδειξη;

Όπως παρατηρήσατε η λογική του Keep it stupid που υιοθετεί το Arch Linux , εφαρμόζεται μια χαρά και από την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που υπάρχει σήμερα.

Το KISS ταιριάζει απόλυτα με το Content is the King και η Gοogle είναι αδιαμφισβήτητο ότι το ‘χει. Έτσι η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει ανάγκη για εντυπωσιακά UI που τραβούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Το Brand Name είναι απόλυτα αναγνωρίσιμο, ακόμα και η αρχική σελίδα χρησιμοποιήσει μια απλή γραμματοσειρά Verdana στο logo της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).