Chrome το τέλος των ανεπιθύμητων ανακατευθύνσεων

Η αναπτύσσει νέες λειτουργίες ασφαλείας για το Chrome, για να δυσκολέψει τις διαφημίσεις τρίτων να εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα ή να κάνουν redirects σε περίπτωση click εντός της ιστοσελίδας που τις .

Στο blog του Chromium, η Google αναφέρει ότι δέχεται πολλά σχόλια από τους του browser που αναφέρουν ότι ιστοσελίδες ανακατευθύνουν σε άλλες σελίδες. Η μια στις πέντε αναφορές χρηστών σχετίζεται με την εμφάνιση ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Ορισμένες σελίδες το κάνουν αυτόματα, ενώ άλλες έχουν διαφανείς επικαλύψεις ή παραπλανητικά κουμπιά.Chrome

Ένα άλλο κακόβουλο τέχνασμα διαφημίσεων είναι το άνοιγμα μιας νέας καρτέλας. αυθαίρετα, ενώ κάνετε click σε κάποιο σύνδεσμο.

Δείτε τα gif της Google

 

Τελεσίγραφο από την Google

Από τον Ιανουάριο λοιπόν, ο Google Chrome θα μπλοκάρει όλα αυτά τα είδη των ανακατευθύνσεων. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ιστοτόπων μπορούν από σήμερα να έχουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία που θα τους επιτρέψει να δουν αν η σελίδα τους θα έχει πρόβλημα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Εάν το περιεχόμενο του ιστότοπου δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών, η σελίδα δεν θα μπορέσει να ανοίγει νέες σελίδες ή να ενεργοποιεί ανακατευθύνσεις.

Η παραπάνω είναι μέρος της εκστρατείας της Google κατά των κακόβουλων διαφημίσεων, την οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι οι διαφημιζόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι το επόμενο έτος να καθαρίσουν τις διαφημίσεις τους ή δεν θα εμφανίζονται καθόλου στους χρήστες του δημοφιλούς web browser.

Μπορείτε να ελέγξετε την σελίδα σας από το παρακάτω link

https://www.google.com/webmasters/tools/abusive-experience-unverified

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη προστασία μέσω του Chrome, δεν είναι τυχαία, καθώς ενισχύει το της Google στον κλάδο των διαφημίσεων. Φυσικά αυτή τη φορά είναι προς όφελος του τελικού χρήστη, που πραγματικά υποφέρει από τις διαφημίσεις που κάνουν redirects και εμφανίζουν popups.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).