Keyloggers Ποια sites καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις σας;

Εκατοντάδες ιστότοποι χρησιμοποιούν κάτι σαν keyloggers και καταγράφουν ότι πληκτρολογείτε, τα και τις κινήσεις σας σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Μεταξύ αυτών των σελίδων είναι και οι Guardian, Reuters, Samsung, AlJazeera και WordPress.com.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζουν ότι οι αναζητήσεις σας, οι προβολές σελίδων και ακόμη και η κύλιση σε μια σελίδα παρακολουθούνται. Όμως η έρευνα αναδεικνύει πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η παρακολούθηση.

Οι που αναφέραμε παραπάνω φέρεται να χρησιμοποιούν που ονομάζεται “επαναλήψεις περιόδου λειτουργίας”, ή “session replays,” και τους βοηθάει να καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις και τις κινήσεις που κάνει κάθε χρήστης κατά την πλοήγηση σε μια σελίδα.keyloggers

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο για την Πολιτική Πληροφορικής του Princeton, επικεντρώθηκε σε μερικές από τις κύριες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες session replays: SessionCam, UserReplay, FullStory, Clicktale, , Smartlook και Hotjar.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι επικίνδυνη, εκτός από την ιδιωτική σας ζωή.

Η μελέτη του Princeton αναφέρει ότι οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες (που μοιάζουν με keyloggers) αποκλείουν άμεσα τα πεδία εισαγωγής κωδικών πρόσβασης από τις εγγραφές, αλλά πολλές φορές οι φόρμες είναι φιλικές στις κινητές συσκευές. Έτσι πολύ ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί πιστωτικών καρτών αλλά και κωδικοί ασφαλείας πιστωτικών καρτών καταλήγουν στις σελίδες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Η μελέτη εξηγεί:

“Όλες οι εταιρείες που μελετήθηκαν προσφέρουν κάποιο μετριασμό μέσω μιας αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, αλλά αυτό αλλάζει σημαντικά από πάροχο σε πάροχο υπηρεσιών. Το UserReplay και το SessionCam αντικαθιστούν όλες τις εισόδους χρηστών (πληκτρολογήσεις) με κείμενο κάλυψης ισοδύναμου μήκους, ενώ το FullStory, το Hotjar και το Smartlook αποκλείουν εντελώς τα συγκεκριμένα πεδία εισόδου.”

Να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες συνήθως μοιράζονται όταν κάποιος χρήστης εγγράφεται για μια υπηρεσία ή κάνει μια και αναμένεται να είναι και να παραμένουν απόλυτα εμπιστευτικές.

Ο Paul Edon, διευθυντής της εταιρείας ασφάλειας Tripwire, δήλωσε στο BBC News ότι “η πρώτη ανησυχία είναι η νομιμότητα της καταγραφής των πληκτρολογήσεων των ανθρώπων χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουμε για το γεγονός. Αν αυτοί οι ιστότοποι δεν προειδοποιούν τον χρήστη για το γεγονός ότι καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις του, τότε θα το ταξινομούσα κάτω από την κατηγορία “παράνομη δραστηριότητα.”

Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι μεγάλα ονόματα όπως η , η WordPress.com, Reuters και Samsung, κατασκοπεύουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).