Ο Hector Monsegur ή Sabu γυρίζει σαν ερευνητής ασφαλείας

Θυμάστε τον Hector “Sabu” Monsegur; Όπως φαίνεται είναι το νεότερο μέλος στους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της Rhino Labs (RSL), μία εταιρεία με έδρα το Seattle που ειδικεύεται στους τομείς pen-testing και cyber-security.

Ο Monsegur θα χρησιμεύσει στην ομάδα για την αξιολόγηση και την έρευνα. Σύμφωνα με μια ανάρτηση της RSL , “ο Hector έχει επικεντρωθεί στις πιο τεχνικά δύσκολες δεσμεύσεις της ς, την ανάπτυξη ευπαθειών και άλλες καινοτόμες λύσεις.”hector-monsegur

Η εταιρεία αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας είναι ήδη σε εξέλιξη, και ότι θα δημοσιοποιήσουν το έργο του Monsegur μέχρι το τέλος του έτους.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Monsegur είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στη σκηνή στον κυβερνοχώρο λόγω του ρόλου του στη hacking ομάδα LulzSec, την πλέον διαβόητη ομάδα των Anonymous, που ίδρυσε και οδήγησε κάποια στιγμή πριν το .

Το FBI συνέλαβε κρυφά τον Μonsegur το 2011, και από τότε υπηρέτησε σαν πληροφοριοδότης για πάνω από δέκα μήνες, βοηθώντας την υπηρεσία ασφαλείας να εντοπίσει αρκετούς από τους συναδέλφους του, από την ομάδα LulzSec αλλά και άλλους hacktivists από τους Anonymous.

  Ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά TopSites δικάστηκε στη Φινλανδία

Λόγω της συνεργασίας του με το FBI, ένας δικαστής τον καταδίκασε σε επτά μήνες φυλάκιση που είχε ήδη εκτίσει. Έτσι ο Μonsegur αποχώρησε από το δικαστήριο ελεύθερος, αλλά του είχε απαγορευθεί να είναι για δύο χρόνια.

Μετά το τέλος της απαγόρευσης ο Μonsegur επέλεξε να εισέλθει στον τομέα της ασφάλειας σαν ανεξάρτητος ερευνητής. Όμως λόγω της προηγούμενης δράσης του σαν μέλος των LulzSec, πολλές εταιρείες απέφευγαν να συνεργαστούν μαζί του. Έτσι η Rhino Security Labs σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  11  =  14