Kaspersky Lab: μήνυση στην κυβέρνηση Trump

H Lab, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, ότι ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει την απαγόρευση της χρήσης των προϊόντων της, που επέβαλε η Trump.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) εξέδωσε τον Σεπτέμβριο μια οδηγία που απατούσε από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό της Kaspersky από τα δίκτυά τους εντός 90 ημερών, καθώς σύμφωνα με την οδηγία, το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορούσε να διευκολύνει Ρώσους κατασκόπους και να απειλήσει την εθνική ασφάλεια.Kaspersky Lab

Η προσφυγή αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας της Kaspersky να αντικρούσει τους ισχυρισμούς που θέλουν την εταιρεία να μην μπορεί να πει όχι στις απαιτήσεις του Κρεμλίνου. Η εταιρεία έχει αρνηθεί επανειλημμένα κάθε δεσμούς με οποιαδήποτε κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν βοηθάει σε προσπάθειες κυβερνητικής κατασκοπείας.

“Το DHS έχει βλάψει τη φήμη και τις εμπορικές της Kaspersky Lab χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης από την εταιρεία”, ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας, Eugene Kaspersky, σε ανοιχτή επιστολή προς την υπηρεσία Homeland Security που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε μη τεκμηριωμένες ειδήσεις που τις χρησιμοποίησε σαν για να κρίνει το λογισμικό της Kaspersky. Η Ρώσικη εταιρεία ζητάει από το δικαστήριο να ανατρέψει την απαγόρευση αλλά και να αποσπάσει μια δημόσια δήλωση που θα αναφέρει ότι ότι τα προϊόντα τους δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

Η αξία των πωλήσεων του της Kaspersky στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέρχεται στα 54.000 δολάρια ή περίπου ένα 0,03 τοις εκατό των πωλήσεων της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταγγελία.

Όμως οι ισχυρισμοί για το λογισμικό έχουν βλάψει γενικότερα την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, με αποτέλεσμα λιανοπωλητές, όπως την Best Buy Co, να αποσύρουν τα προϊόντα της Kaspersky.

Ο Kaspersky δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα υποβάλει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού του και τις μελλοντικές ενημερώσεις για έλεγχο από τρίτους. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αν και μια τέτοια κίνηση θα ήταν ευπρόσδεκτη, δεν θα ήταν αρκετή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).