Windows 10 Pro τέρμα τα passwords: Τεχνολογία palm-vein

Η Microsoft φέρεται να πρόσθεσε “palm-vein” στα Windows 10 Pro. Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται σαν προσθήκη για έλεγχο ταυτότητας στο Windows Hello που λειτουργεί ήδη την αναγνώριση προσώπου και τη σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο ταυτότητας με τις φλέβες της παλάμης σας, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Fujitsu. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της βιομετρικής τεχνολογίας ταυτοποιήσης palm-vein σε 80.000 εργαζόμενους στην Ιαπωνία.palm-vein

Αυτή η εταιρική συνεργασία σημαίνει ότι οι των Windows 10 Pro θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους αισθητήρες PalmSecure της Fujitsu που θα έρθουν ενσωματωμένοι στο πληκτρολόγιο των φορητών υπολογιστών Fujitsu ή σε κάποιο σαρωτή που θα συνδέεται μέσω USB.

Οι χρήστες θα τοποθετούν το χέρι πάνω από τον αισθητήρα, αντί να τον αγγίζουν όπως κάνουν με έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο υπάρχει ήδη ενσωματωμένος σε φορητούς υπολογιστές σειράς Lifebook και Stylystic της Fujitsu.

Η σάρωση επικεντρώνεται σε μερικές φλέβες στο χέρι για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών και φυσικά δεν απαιτείται κάποιος ς πρόσβασης. Ένα πλεονέκτημα έναντι του δακτυλικού αποτυπώματος και της αναγνώρισης του προσώπου είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιγράψετε τις φλέβες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα.

Η Fujitsu εμπορεύεται το PalmSecure σαν ένα “ χωρίς επαφές, υγιεινό και μη επεμβατικό” για έλεγχο ταυτότητας και αναφέρει ότι η παλάμης έχει ποσοστό ψευδούς ταυτοποίησης 0.00008 τοις εκατό και ποσοστό αποτυχίας ταυτοποίησης μόνο 0.01 τοις εκατό.

Η Fujitsu αναφέρει επίσης ότι η τράπεζα της Βραζιλίας Banco Bradesco αλλά και η κορεατική εταιρεία πιστωτικών καρτών Lotte Card χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης:

https://www.youtube.com/watch?v=zJZCcVr8fkE

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).