Facebook Πώς αποτρέπει την κατάχρηση της πλατφόρμας

Το Facebook φέρεται να συνεχίζει να ελέγχει όλες τις εφαρμογές στην πλατφόρμα του, πραγματοποιώντας διεξοδικούς ελέγχους σε όλες αυτές που παρουσιάζουν ύποπτη δραστηριότητα. Αν η εταιρεία εντοπίσει προγραμματιστές που έχουν καταχραστεί πληροφορίες ταυτοποίησης, τους αποκλείει άμεσα από την πλατφόρμα.

Όπως αναφέραμε σε παλαιότερη δημοσίευση το Facebook, σας επιτρέπει επίσης να επεξεργαστείτε όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου στις εφαρμογές και τα που χρησιμοποιείτε.Facebook

Βέβαια πρώτα χρειάστηκε το σκάνδαλο της Analytica για να κινητοποιηθεί το μεγαλύτερο κοινωνικό . Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα σε όλους αν το Facebook επιθυμεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των χρηστών της πλατφόρμας.

Ας δούμε όμως παρακάτω τι έχει κάνει μέχρι σήμερα το Facebook για την προστασία του απορρήτου των μελών του.

Ακολουθεί η δημοσίευση του κοινωνικού δικτύου, αρχίζοντας με την σελίδα ελέγχου διαρροής των δεδομένων σας:

Από τη νέα σελίδα του Facebook Help μπορείτε να δείτε αν τα σας κοινοποιήθηκαν στην Cambridge Analytica από την εφαρμογή “This Is Your Digital Life”.

___________________________________

Η προστασία του απορρήτου αποτελεί τον πυρήνα όλων των ενεργειών μας στο Facebook (ΣΣ: sic). Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία του απορρήτου σας. Γι’ αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για μια πιθανή κατάχρηση δεδομένων του παρελθόντος και υιοθετούμε αυστηρότερα μέτρα προστασίας για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω κατάχρηση της πλατφόρμας μας στο μέλλον.
  1. Θα σας ειδοποιούμε σε περίπτωση κατάχρησης των δεδομένων σας από κάποια εφαρμογή. Από τώρα και στο εξής, αν απομακρύνουμε κάποια εφαρμογή λόγω κατάχρησης δεδομένων, θα ενημερώνουμε σχετικά όλους τους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής. Επίσης, δημιουργούμε ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορείτε να δείτε αν έχει αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας το “thisisyourdigitallife”, η εφαρμογή που έστειλε δεδομένα στην Cambridge Analytica παραβιάζοντας τις πολιτικές της πλατφόρμας μας.
  2. Απλοποιούμε τη διαχείριση των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε. Σας έχουμε δείξει ήδη με ποιες εφαρμογές είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας και ποια δεδομένα έχετε επιτρέψει να χρησιμοποιούν αυτές οι εφαρμογές. Από τώρα και στο εξής, θα μπορείτε να βρίσκετε και να διαχειρίζεστε πιο εύκολα αυτές τις επιλογές με τη βοήθεια ενός εργαλείου που θα εμφανίζεται στην αρχή των Ενημερώσεών σας.
  3. Απενεργοποιούμε την πρόσβαση σε δεδομένα από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή μέσα στους τελευταίους 3 μήνες, θα απενεργοποιούμε την πρόσβαση αυτής της εφαρμογής στις πληροφορίες σας.
  4. Περιορίζουμε τα δεδομένα που απαιτούνται για τη σύνδεση μέσω Facebook. Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η σύνδεση, προκειμένου να περιορίσουμε τα δεδομένα που θα μπορούν να ζητάνε οι εφαρμογές, εφόσον δεν έχουν περάσει από τον σχετικό έλεγχο. Οι εφαρμογές θα μπορούν πλέον να ζητάνε μόνο το όνομα, την προφίλ και τη διεύθυνση email σας. Για να ζητήσουν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την έγκρισή μας.

Καθώς αυτό το διάστημα εστιάζουμε στην υλοποίηση των παραπάνω αλλαγών, έχουμε σταματήσει προσωρινά να εγκρίνουμε εφαρμογές. Είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία των δεδομένων σας και δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε αυτά τα δεδομένα και να κάνουμε την πλατφόρμα μας ακόμα πιο ασφαλή.

___________________________________
Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω μαζί με αυτά που έρχονται να γίνουν πράξεις. Αναφέρουμε αυτά που έρχονται γιατί οι διαδικτυακοί ακτιβιστές δεν θα αρκεστούν στις υποσχέσεις του Mark Zuckerberg.
Ήδη το ίδρυμα Mozilla ζητάει ανοιχτά τη νομοθετική ρύθμιση τεχνολογικών γιγάντων όπως το Facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).