Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Η Google ξεκίνησε σήμερα την διάθεση του Google Chrome 66 σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Η νέα έκδοση ξαναφέρνει έναν εξαγωγέα κωδικών πρόσβασης, διαθέτει μια λειτουργία αποκλεισμού της ς αναπαραγωγής και ως συνήθως έρχεται με πολλές επιδιορθώσεις ασφαλείας.
Google Chrome
Η επίσημη δημοσίευση στο blog Chrome Releases αποκαλύπτει λίγες μόνο από τις αλλαγές που έρχονται με τη νέα έκδοση της εφαρμογής περιήγησης.

Η ανακοίνωση αποκαλύπτει τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν αναφερθεί από τρίτους που επιδιορθώθηκαν στο Chrome 66 αλλά και την πρώτη δοκιμαστική κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού site isolation (απομόνωσης ιστοσελίδων) που θα διατεθεί αρχικά σε μια μικρή ομάδα χρηστών του Chrome.

Οι χρήστες του Google Chrome που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή μπορούν να απενεργοποιήσουν το επερχόμενο χαρακτηριστικό από την εσωτερική διεύθυνση:

chrome://flags#site-isolation-trial-opt-out

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό του Chrome, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα ελέγχου για να διαπιστώσουν αν το site isolation είναι ενεργό στην εφαρμογή τους.

Ένα από τα νέα του Chrome 66 είναι και καλύτερη διαχείριση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο με ήχο. Βασικά, η βελτιωμένη λειτουργία του Chrome αποκλείει τα βίντεο στους (περισσότερους) ιστότοπους, αν είναι ενεργοποιημένος ο ήχος.

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα. Ένα από τα κριτήρια που θα ο Chrome για να καθορίσει πότε θα παίξει ένα βίντεο με ήχο είναι ο Δείκτης αφοσίωσης πολυμέσων ενός ιστότοπου.

Τι είναι αυτό; Αν έχετε παίξει άλλα βίντεο στην σελίδα, τα βίντεο με ήχο θα εξακολουθούν να παίζουν αυτόματα. Το αρχικό σχέδιο της Google ήταν να κυκλοφορήσει το βίντεο με αποκλεισμό του ήχου από το Chrome 64, αλλά η λειτουργία αναβλήθηκε.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο νέος Chrome 66 επαναφέρει την δυνατότητα εξαγωγής κωδικών πρόσβασης.

Για να κατεβάσετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τον Chrome 66 ή κάποια επερχόμενη έκδοση:

Επισκεφτείτε την εσωτερική διεύθυνση
chrome://settings/passwords
Κάντε κλικ στο μενού δίπλα από τους “αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης”, και επιλέξτε εξαγωγή κωδικών.
Επιλέξτε ξανά “εξαγωγή κωδικών.” Ο Chrome θα σας προειδοποιήσει για το ότι οι αποθηκευμένοι δεν είναι κρυπτογραφημένοι και επομένως θα είναι ορατοί σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο αρχείο.
Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης των Windows για να επιβεβαιώσετε την εξαγωγή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Απλώς αναφέρω ότι αν πάμε Settings … Βοήθεια … Σχετικά με το Chrome … τότε βλέπουμε αν έχει γίνει η ενημέρωση (και αν δεν έχει γίνει τότε ξεκινά από μόνο του Chrome και την κάνει)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).