Η τεχνολογία Anti-Phishing της Microsoft ήρθε σαν επέκταση στο Google Chrome

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια επέκταση του Chrome με το όνομα “Windows Defender Browser Protection” (Προστασία του προτος περιήγησης μέσω του ), η οποία φέρνει στο Chrome την τεχνολογία Anti-phishing του Windows Defender και κατά επέκταση την τεχνολογία του Edge.

Η επέκταση λειτουργεί με την έντονων κόκκινων σελίδων κάθε φορά που οι χρήστες βρίσκονται σε μία με κακόβουλα links. Οι προειδοποιήσεις είναι παρόμοιες με αυτές που εμφανίζει το ίδιο το Chrome μέσω του συστήματός του Safe Browsing API, αλλά η πηγή τους για κακόβουλα links είναι η βάση δεδομένων των Microsoft, γνωστή ως SmartScreen API.

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο API για την ανίχνευση διευθύνσεων με ηλεκτρονικό “” (phishing) και κακόβουλου λογισμικού. Το SmartScreen API της Microsoft δεν είναι τόσο γνωστό όσο το πιο διάσημο Safe Browsing API της Google, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και παρέχει επιπρόσθετη .

Το NSS Labs διεξάγοντας πέρυσι ένα σχετικό τεστ περί της ασφάλειας των τριών μεγαλύτερων προγραμμάτων περιήγησης στο , έδειξε ότι ο Edge (με το SmartScreen API) έκοψε το 99% όλων των διευθύνσεων URL που περιείχαν ηλεκτρονικό “ψάρεμα”, ενώ το Chrome ανίχνευσε μόνο 87% των κακόβουλων links. Τα αποτελέσματα του τεστ τα αναδημοσίευσε φυσικά και η Microsoft σε αυτήν την σελίδα.

Για την ιστορία, η Microsoft έκανε τραγικά λάθη όταν αποφάσισε να δώσει προς χρήση το 2015 μία ημιτελή έκδοση του Edge, αλλά από τότε το πρόγραμμα περιήγησης έχει μετατραπεί σιγά σιγά σε ένα δυνατό και σταθερό προϊόν, ειδικά όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά ασφαλείας. Tο SmartScreen API είναι μια αξιόπιστη τεχνολογία, σχεδιασμένη να ενσωματωθεί μέσω του Edge στα Windows 10, που δύσκολα μπορεί να αφήσει κενά στην ασφάλεια, ειδικά όταν πρόκειται για διαδικτυακές .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).