WebStresser : Η Europol έκλεισε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως DDoS υπηρεσία

Η Europol έκλεισε την ιστοσελίδα WebStresser, μία online υπηρεσία όπου οι χρήστες μπορούσαν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν DDoS επιθέσεις μετά την πληρωμή ενός μηνιαίου ποσού, με τιμές που ξεκινούσαν από 15 ευρώ.

Ο , θεωρούταν ως η μεγαλύτερη DDoS υπηρεσία που μπορούσε κάποιος να ενοικιάσει και να επιτεθεί σε όποιον ήθελε. Είχε εγγεγραμμένους πάνω από 136.000 χρήστες το 2017. Η Europol δήλωσε ότι το WebStresser ήταν υπεύθυνο για πάνω από 4 εκατομμύρια DDoS επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας WebStresser.org πλέον θα δουν μια ειδοποίηση που δηλώνει ότι ο ιστότοπος έχει κατασχεθεί καθώς επίσης και ένα τεράστιο σήμα “Operation Power Off” , το οποίο είναι το της επιχείρησης που έκλεισε τον ιστότοπο.

Η επιχείρηση “Operation Power Off” είναι συντονισμένη προσπάθεια από τις αστυνομίες της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σερβίας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και σε συνεργασία με την Europol.

Εκτός από το κλείσιμο του ιστότοπου, οι αρχές δήλωσαν ότι συνέλαβαν επίσης και τους διαχειριστές του, που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κροατία, στον Καναδά και στη Σερβία. Επίσης κατέλαβαν τις υποδομές του διακομιστή του WebStresser που βρίσκονταν στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.

Η Europol πρόσθεσε ότι “λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα” εναντίον των κορυφαίων χρηστών του ιστότοπου, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Οι αστυνομικοί δεν αποκάλυψαν ποια ήταν τα μέτρα αυτά, αλλά απλώς είπαν ότι οι χρήστες βρίσκονταν στις Κάτω Χώρες, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Κροατία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στο Χονγκ Κονγκ.

Ο WebStresser ξεκίνησε την “λειτουργία” του το 2015. Ήταν αρχικά μια μικρή υπηρεσία, αλλά εξελίχθηκε με τα χρόνια. Η υπηρεσία προσέφερε σταδιακά και με την πάροδο των ετών, υποστήριξη για μια πληθώρα τύπων DDoS επιθέσεων, είχε αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά (από την οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθέσεις), δεχόντουσαν πληρωμές μέσω PayPal και Bitcoin και διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους σε forums hacking και social media.

Η υπηρεσία έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, και είναι το πρώτο αποτέλεσμα που επιστρέφει σαν αποτέλεσμα αναζήτησης το Google κατά την αναζήτηση σχετικών όρων όπως “DDoS booter” ή “DDoS stresser”.

Ο WebStresser είχε επίσης μια πολύ ενεργή σελίδα στο Facebook, όπου ζήτησε τακτικά από τους χρήστες να δημοσιεύουν θετικές κριτικές για τον ιστότοπο, και “αντάμειβαν” τους χρήστες με ελεύθερη πρόσβαση στην υπηρεσία για ένα μήνα. Υπήρχαν 2.450 βίντεο με την αναφορά WebStresser μέχρι και τώρα.

Η σελίδα στο Facebook περιείχε επίσης μηνύματα από τους διαχειριστές του WebStresser που αναγγέλλαν διακοπές λειτουργίας, εργασίες συντήρησης ή ακόμα και συζητούσαν τι είδους υπηρεσίες ήθελαν οι χρήστες. Σε πολλά μηνύματα, οι διαχειριστές έκαναν το λάθος να αποκαλύψουν τα ονόματα των παρόχων φιλοξενίας τους. Για παράδειγμα, μια ανάρτηση στο Facebook αποκάλυψε ότι το WebStresser φιλοξενεί διακομιστές στο Deutscher Commercial Internet Exchange (DE-CIX), ένα πολύ γνωστό γερμανικό κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη. Η Europol πάντως δήλωσε ότι κατασχέθηκαν servers στη Γερμανία.

Παρά το κλείσιμο του μεγαλύτερου και πιο διαφημισμένου υποκινητή DDoS, υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες υπηρεσίες διαθέσιμες στο δια, πολλοί εξ αυτών είναι εμφανείς σε μία απλή αναζήτηση στο Google. Λογικά όπως το WebStresser είχε πάρει τους χρήστες του vDoS, όταν αυτό είχε κλείσει, έτσι και τώρα η αγορά της ενοικίασης DDoS επιθέσεων να μεταβεί σε άλλον πάροχο που θα προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες. Εφόσον υπάρχει χρήμα δύσκολα θα σταματήσει αυτός ο κύκλος της παράνομης υπηρεσίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).