Το Touch Bar της Apple εφευρέθηκε το 1999;


Η Apple μας παρουσίασε το νέο Touch Bar σαν επαναστατική τεχνολογία, και σαν μια από τις πολλές “καινοτόμες ιδέες” της στο νέο MacBook Pro.

Αλήθεια; Μέσω του Twitter, ο χρήστης @bjorndori μοιράστηκε ένα συναρπαστικό άρθρο από το Microsoft Applied Sciences Group:Touch Bar

“Ποια ιδέα μπορεί να ενδιαφέρει την Ομάδα Εφαρμοσμένων Επιστημών της Microsoft για μια δεκαετία; Το Adaptive υλικό: συσκευές εισόδου που μπορούν να αλλάξουν οπτικά, ακόμη και δυνητικά, με βάση το σχετικό πλαίσιο.

1999: Το concept γεννιέται. Ένα πληκτρολόγιο θα μπορούσε να εμφανίζει τα ενεργά πλήκτρα δράσης και κρύβει τα άσχετα πλήκρα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, στην λειτουργία και την κατάσταση της εφαρμογής.”

Το άρθρο αναφέρει την εξέλιξη του concept από την ιδέα που υπήρχε στο βιβλίο του Steven Bathiche το 1999 σε μια σειρά από πρωτότυπα, εκ των οποίων το ένα (του 2009) ήταν “μια μεγάλη, λωρίδα αφής στο πάνω μέρος της οθόνης με ενδείξεις από πλήκτρα.”

Σήμερα, βέβαια, ο Bathiche φέρεται να εμπλέκεται ενεργά στην ανάπτυξη του Surface line της Microsoft.

Όλα τα παραπάνω υπόκεινται σε μια cross-licensing συμφωνία για πατέντες που έχουν υπογράψει η Apple και η Microsoft από τη δεκαετία του 1990. Οι πατέντες αυτές βέβαια συνεχίζουν να παράγουν μερίσματα και για τις δύο εταιρείες.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η παραπάνω δημοσίευση αναφέρεται στην ιδέα του Touch Bar και ότι υπήρχε από το 1999. Φυσικά το Touch Bar της Apple δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο 17 χρόνια μετά, καθώς είναι πια δυνατή η προσθήκη νέων τεχνολογιών.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news