Ubuntu 18.04 LTS Final ISO ή άμεση αναβάθμιση

Η ανακοίνωσε σήμερα το νέο λειτουργικό της σύστημα Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver για οικιακούς υπολογιστές, , IoT και περιβάλλοντα Cloud.

Μετά από έξι μήνες ανάπτυξη το Ubuntu 18.04 LTS με όνομα “Bionic Beaver” είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό σαν την έβδομη LTS έκδοση (από το Long Term Support) της Canonical. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται με ενημερώσεις ασφαλείας και λογισμικού για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο του 2023.Ubuntu 18.04 LTS Final ISO

Κατά τη διάρκεια της πενταετίας η διανομή θα έχει τουλάχιστον πέντε ενημερώσεις συντήρησης, καθεμία από τις οποίες θα φέρνει ενημερωμένους πυρήνες και πακέτα γραφικών από νεότερες εκδόσεις του Ubuntu.

Το Ubuntu 18.04 LTS έρχεται με πολλά νέα . Η διανομή χρησιμοποιεί πια σαν προεπιλεγμένο display server τον .Org, αντί του Wayland, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο Ubuntu 17.10, αν και η Canonical σχεδιάζει να ενεργοποιήσει εκ νέου τον Wayland σαν προεπιλεγμένο display server στο Ubuntu 20.04 LTS.

Ένα επίσης νέο του Ubuntu 18.04 LTS είναι μια επιλογή “Minimal ” στο γραφικό πρόγραμμα της εγκατάστασης που θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα μόνο με το πρόγραμμα και μερικές τυπικές βοηθητικές εφαρμογές.

Όπως και το Ubuntu 17.10, το Bionic Beaver έρχεται με προεπιλογή το τελευταίο desktop environment GNOME. Περιέχει όλες οι εφαρμογές που διαθέτει το GNOME, ενημερωμένες στην έκδοση 3.28 εκτός από τον διαχειριστή αρχείων Nautilus που είναι στην έκδοση 3.27.

Η Canonical όμως φαίνεται να προωθεί και την τεχνολογία Snappy, επιτρέποντας την στιγμιαία εγκατάσταση εφαρμογών. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές παρέχουν καλύτερη απομόνωση και ασφάλεια, καθώς και συνεχείς αναβαθμίσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του LTS.

Το Ubuntu 18.04 LTS τροφοδοτείται από τον Linux 4.15 kernel, ο οποίος πρόσφατα σταμάτησε να υποστηρίζεται. Ωστόσο, η Canonical μάλλον θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει μέχρι την πρώτη ενημέρωση του Ubuntu 18 στην έκδοση 18.04.1 LTS. Η επόμενη ενημέρωση θα έρθει αργότερα φέτος με νεότερο kernel και ενημερωμένα πακέτα γραφικών.

Όσοι θέλετε να κατεβάσετε το ISO της διανομής μπορείτε να το κάνετε από τα παρακάτω links:

Kubuntu
Ubuntu
Xubuntu
Lubuntu
Ubuntu Studio
Ubuntu Mate
Ubuntu Budgie

Όσοι από εσάς πάλι δεν χρειάζονται μια καθαρή εγκατάσταση, αλλά μια απλή αναβάθμιση συστήματος τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Αν είστε σε Ubuntu 17.10 ή Ubuntu 16.04 LTS ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Λογισμικό & Ενημερώσεις, και στην καρτέλα Ενημερώσεις, επιλέξτε “Για οποιαδήποτε νέα έκδοση” από το αναπτυσσόμενο μενού “Ειδοποίηση για νέα έκδοση Ubuntu”. Κλείστε το Λογισμικό και ενημερώσεις.

Στο πληκτρολογήστε “update-manager -cd” (χωρίς τα εισαγωγικά) και θα ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα Update Manager . Θα δείτε ότι εμφανίζει το Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) σαν ενημέρωση. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αναβάθμιση” και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, θα σας ζητηθούν διάφορα, όπως εάν θέλετε να διατηρήσετε τις υπάρχοντες ρυθμίσεις ή για προγράμματα που θα καταργηθούν. Επιλέξτε ναι και συνεχίστε μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση. Θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, και είστε έτοιμοι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).