Windows 10 April 2018 Update προετοιμασία πριν την εγκατάσταση

Μετά από μερικές εβδομάδες η ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Spring Creators Update που στο τέλος έγινε Windows 10 April 2018 Update, θα κυκλοφορήσει σήμερα.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λάβετε την σήμερα, καθώς όπως έχουμε αναφέρει η διάθεση των μεγάλων ενημερώσεων των Windows 10 πραγματοποιείται σταδιακά.

Αυτό οφείλεται στο ότι η Microsoft συλλέγει δεδομένα από τις πρώτες εγκαταστάσεις και “on the fly” αντιμετωπίζει ζητήματα συμβατότητας και που παρουσιάζονται.Windows 10 April 2018 Update

Φυσικά για τους βιαστικούς υπάρχει πάντα η λύση εγκατάστασης με το Media Creation Tool που θα κυκλοφορήσει μόλις διαθέσει η Microsoft τη νέα έκδοση. Όμως πριν περάσετε στην διαδικασία αναβάθμισης του συστήματός σας καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις της Microsoft.

Η ενημερωμένη έκδοση Windows 10 April 2018 Update δεν φέρνει αλλαγές στις ελάχιστες απαιτήσεις hardware. Αυτό σημαίνει ότι αν η συσκευή σας τρέχει ήδη το Fall Creators Update, μπορείτε να αναβαθμίσετε στη νέα έκδοση.

Για όλους τους άλλους, παρακάτω είναι οι αναμενόμενες ελάχιστες απαιτήσεις hardware που πρέπει να πληροί το σύστημά σας:

Επεξεργαστής: 1GHz ή γρηγορότερος επεξεργαστής ή SoC
RAM: 1GB για 32-bit ή 2GB for 64-bit
Σκληρός Δίσκος: 16GB για 32-bit OS ή 20GB για 64-bit OS
Κάρτα γραφικών: DirectX 9 η μεγαλύτερη με WDDM 1.0 driver
Οθόνη: 800x600 pixels

Οι παραπάνω είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις. Συνιστάται όμως τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM για να τρέχουν ομαλά τα Windows 10 και φυσικά όσο νεότερος ο επεξεργαστής, τόσο το καλύτερο.

Επίσης, οι επεξεργαστές Atom Clover Trail δεν υποστηρίζονται πλέον και μια αναβάθμιση με μη αυτόματο τρόπο θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Η ενημερωμένη έκδοση Windows 10 April 2018 Update θα απαιτεί τουλάχιστον 16GB στο δίσκο σας, αλλά συνιστάται να έχετε τουλάχιστον τον διπλάσιο χώρο. Αν ξεκινήσει η λήψη και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση των αρχείων και την αποσυμπίεσή τους, η διαδικασία τίθεται σε αναμονή μέχρι να καθαρίσετε το δίσκο σας. Έτσι πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να καθαρίσετε το δίσκο σας, ειδικά αν έχετε πρόβλημα χώρου.

Απενεργοποιήστε το λογισμικό ασφαλείας. Στο παρελθόν, οι λύσεις ασφάλειας τρίτων κατασκευαστών, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ενοχλητικές σε χρήστες των Windows 10 και ορισμένες φορές εμπόδιζαν τη διαδικασία λήψης, εγκατάστασης ή εκκίνησης.

Έτσι συνιστάται να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογισμικό ασφαλείας έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Ελέγξτε για προβλήματα συμβατότητας με παλιά προγράμματα. Μερικές φορές, ακόμα και μια πολύ μικρή μπορεί να εμποδίσει την αναβάθμιση λόγω προβλημάτων συμβατότητας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Microsoft διαθέτει σταδιακά κάθε νέα μεγάλη ενημέρωση των Windows 10.

Εάν κάποια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε δεν έχει ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι να την αφαιρέσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά μετά την αναβάθμιση του συστήματός σας.

Οι καθαρές εγκαταστάσεις είναι οι καλύτερες. Αν έχετε την δυνατότητα να εγκαταστήσετε τα Windows από την αρχή, χωρίς να αναβαθμίσετε ένα υπάρχον σύστημα, προτιμήστε το. Αν υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα συμβατότητας, μια καθαρή εγκατάσταση θα προχωρήσει κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).