Algorithmia : Αυτόματος χρωματισμός ασπρόμαυρων φωτογραφιών

Η ιστοσελίδα Αlgorithmia προσφέρει δωρεάν αυτόματο χρωματισμό ασπρόμαυρων φωτογραφιών, σε απευθείας σύνδεση, χρησιμοποιώντας έναν αυτοματοποιημένο αλγόριθμο.

Αlgorithmia

Αν έχετε παλιές ασπρόμαυρες των παππούδων σας, τότε αξίζει να δοκιμάσετε την ιστοσελίδα Algorithmia. Θα βρείτε μία δωρεάν, online υπηρεσία που έναν αλγόριθμο, ικανό να προσθέτει χρώμα σε ασπρόμαυρες εικόνες. Ο τρόπος χρήσης είναι πανεύκολος. Επικολλήστε μια διεύθυνση URL στο πλαίσιο ή ανεβάστε μια εικόνα, περιμένετε λίγο χρόνο για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και θα δείτε το χρωματισμένο αποτέλεσμα.

Η υπηρεσία εμφανίζει μία συγ εικόνα με την μισή να είναι η αρχική ασπρόμαυρη και η άλλη μισή έγχρωμη. Σύρετε την κατακόρυφη μοβ γραμμή για να εμφανίσετε περισσότερα ή λιγότερα χρωματιστά τμήματα της εικόνας, για να δείτε πως θα φαίνεται πριν την κατεβάσετε.

Οι επεξεργασμένες εικόνες μπορούν να κατέβουν είτε ως μία συγκριτική εικόνα, είτε ως πλήρης έγχρωμη εικόνα. Και οι δύο δυνατότητες θα έχουν ένα υδατογράφημα στο κάτω δεξί άκρο. Η λήψη της εικόνας σύγκρισης θα εμφανίσει την εικόνα με την μοβ γραμμή. Μετακινήστε τη μοβ γραμμή πριν κατεβάσετε την συγκριτική εικόνα για να έχετε το ποσοστό κάλυψης που θέλετε. Η προεπιλογή είναι  μισή αρχική εικόνα και  μισή έγχρωμη εικόνα.

Η υπηρεσία δεν είναι τέλεια και μπορεί να παράγει κάποια ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα . Μερικές φορές απαιτείται λίγη ώρα για να επεξεργαστεί τις εικόνες, Μπορεί και να φτάσει ακόμα και 15 . Αν και πάντα εξαρτάται από την σύνδεση σας στο διαδίκτυο.

Τα συνολικά αποτελέσματα τείνουν να προσανατολίζονται προς το σέπια – κίτρινο, ειδικά όταν ο αλγόριθμος δεν αναγνωρίζει κάτι. Φυσικά δεν είναι ένα σοβαρό εργαλείο χρωματισμού εικόνων, όπως αυτά που θα βρείτε σε ένα προηγμένο πρόγραμμα γραφικών. Δεν υπάρχουν επιλογές για να κάνετε προσαρμογές στα χρώματα ή τις περιοχές της εικόνας, αλλά είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο, που δεν θα σας κουράσει και τα αποτελέσματα συχνά φαίνονται καλά.

Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα σημείωση από την Algorithmia, όπου αναφέρει ότι η υπηρεσία θα χρωματίσει είτε τη μια πλευρά της εικόνας είτε την άλλη, ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε. Τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Firefox έχουν το χρωματισμένο αποτέλεσμα στην αριστερή πλευρά της εικόνας. Τα προγράμματα περιήγησης με βάση το Chromium δείχνουν τα αποτελέσματα των χρωμάτων της εικόνας στα δεξιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις πέντε εικόνες δείγματος για να δείτε πώς λειτουργεί η υπηρεσία προτού να αποχρώσετε μία από τις δικές σας εικόνες.

Χρωματίστε τις φωτογραφίες με τον αλγόριθμο της Algorithmia από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).