2 ατυχήματα αυτό-οδηγούμενων της Google δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να οδηγούν

H Google ανακοίνωσε σήμερα ότι τον Ιούνιο, δύο αυτόνομα οχήματα Lexus SUV ενεπλάκησαν σε ατυχήματα. Και στις περιπτώσεις, τα ατυχήματα οφείλονταν σε ανθρώπινο λάθος.Google self-driving-car

Τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google μέχρι σήμερα έχουν εμπλακεί σε 14 “μικροατυχήματα” μετά από 1.800.000 μίλια αυτόνομης οδήγησης. Σήμερα η εταιρεία δημοσίευσε τη δεύτερη έκθεση για τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητά της.

Οι δύο νέες εκθέσεις για τα ατυχήματα, οι οποίες υποβλήθηκαν στο Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων της Καλιφόρνια, είναι διασκεδαστικές – αλλά δείχνουν ότι τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ατυχήματα σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που τα οδηγούν άνθρωποι.

4 Ιουνίου 2015: Ένα μοντέλο Lexus της Goοgle, αυτόνομο όχημα (“Google AV”) ταξίδευε προς δυσμάς στη California St. του Mountain View σε αυτόνομη λειτουργία και σταμάτησε πίσω από άλλα αυτοκίνητα σε ένα κόκκινο φανάρι στη διασταύρωση της California St. και Rengstorff Ave. Ένα όχημα που πλησίασε από πίσω συγκρούστηκε με τον πίσω προφυλακτήρα του Goοgle AV. Το Gοogle AV είχε σταματήσει για περίπου 17 δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση. Η κατά προσέγγιση ταχύτητα του άλλου οχήματος κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης ήταν <1 mph, Δεν υπήρξαν ζημιές, σε κανένα όχημα ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τους εμπλεκόμενους.

  Google Handwriting Input και ζωγραφίστε τις λέξεις σας

18 Ιουνίου 2015: Ένα μοντέλο Lexus της Gοogle, αυτόνομο όχημα (“Gοogle AV”) ταξίδευε βόρεια στην Καλιφόρνια St. του Mountain View σε αυτόνομη λειτουργία και είχε σταμάτησε σε ένα κόκκινο φανάρι στην διασταύρωση California St. και Bryant St. Στη λωρίδα στα αριστερά του Gοogle AV ήταν μια αριστερή στροφή με μονή λωρίδα κυκλοφορίας. Το όχημα που ήταν ακριβώς πίσω από το Google AV άρχισε να κινείται προς τα εμπρός όταν άναψε το πράσινο σήμα βέλος στην αριστερή στροφή (παρά του ότι το φανάρι για την ευθεία λωρίδα ήταν κόκκινο) και συγκρούστηκε με τον πίσω προφυλακτήρα του Gοogle AV. Η Google AV είχε σταματήσει για περίπου 11 δευτερόλεπτα πριν τη στιγμή της σύγκρουσης. Το άλλο όχημα ταξίδευε με περίπου 5 μίλια/ώρα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και αναφέρθηκε κάτι από τους εμπλεκόμενους. Το Gοogle AV υπέστη μικρές ζημιές (γρατζουνιές) στον πίσω προφυλακτήρα. Το άλλο όχημα υπέστη μικρές ζημιές (γρατζουνιές) στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση για τον μήνα Ιούνιο από το PDF.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


50  +    =  53