2 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο Διεθνές Συνέδριο Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία

Οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, ο χρηματοοικονομικός τομέας, η ασφάλεια, οι δημοκρατικές διαδικασίες, ο τομέας της άμυνας εξαρτώνται πλέον σε μεγάλο βαθμό από συστήματα δικτύων και πληροφοριών που είναι όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένα.

cyber 2022

Στην περίοδο της πανδημίας, έχει αυξηθεί γεωμετρικά η έκθεση των κοινωνιών σε ηλεκτρονικά μέσα, από καθημερινές συναλλαγές και διαβουλεύσεις μέχρι σύνθετες πολιτικές διαδικασίες, όπως πχ. οι εκλογές.
Η ψηφιοποίηση προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και δίνει λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις, αλλά επίσης εκθέτει την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία σε κυβερνοαπειλές.

Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες που αντιμετωπίζουν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας οι σύγχρονες δημοκρατίες θα βρεθούν στο επίκεντρο του Διεθνές Συνεδρίου με θέμα «Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία», στις 2 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο που συνδιοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, η Πρωτοβουλία για την Κυβερνοασφάλεια του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και το Ινστιτούτο για την προώθηση της Τεχνολογίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών και συντονιστών του Συνεδρίου «Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία», είναι από την ελληνική πλευρά ο κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, ο Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η κα. Μαρία Βίρβου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Αθανάσιος Γ. Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Ανδρέας Λιαρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η κα. Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Ιωάννης Λ. Κωνσταντόπουλος, Επίκ. Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η κα. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις του συνεδρίου μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Δρυμούση, τον κ. Σφακιανάκη και την κα Βίρβου, θα μιλήσει για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση στη χώρα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis.

Από τις ΗΠΑ θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο oι Καθηγητές κ. Χρυσόστομος Νικίας, πρώην Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Clifford Neuman, Διευθυντής του Κέντρου Ασφάλειας Συστημάτων Υπολογιστών και Αναπλ. Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Viterbi του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και η κα. Sarah Mojarad από στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Viterbi του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και επίσης ο κ. Adam Clayton Powell III, Εκτελεστικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την Κυβερνοασφάλεια του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων και ο κ. Matthew Turpin, επισκέπτης ερευνητής στο Ίδρυμα Hoover.

https://cfir.gr/en/conferences/international-conference-cybersecuring-democracy

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).