turkish police break up violent internet protest

Η Τουρκική αστυνομία διαλύει βίαια διαμαρτυρία για το Internet

turkish-police-break-up-violent-internet-protest

Το Σάββατο, 18 Ιαουαρίου 2014, η Τουρκική διέλυσε βίαια με χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και κανονιών νερού, εκατοντάδες ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη που διαμαρτυρόντουσαν για την επερχόμενη του ελέγχου του Internet στην .

 

Η αστυνομία επαινεύει δυναμικά όταν διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ προς τους  αστυνομικούς.

 

Η αστυνομία διέλυσε ομάδες διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό πλατεία της πόλης, την γνωστή μας πιά Taksim, και κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου για να καταγγείλει το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην τηλεπικοινωνιακή αρχή της Τουρκίας να μπλοκάρει ιστοσελίδες ή να αφαιρεί περιεχόμενο που κατηγορείται για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, χωρίς δικαστική απόφαση, καθώς επίσης και θα απαιτήσει από τους παρόχους να διατηρούν τα των χρηστών του διαδικτύου για δύο χρόνια.

 

Οι επικριτές λένε ότι θα επεκτείνει την ήδη σφιχτή νομοθεσία της κυβέρνησης στο Διαδίκτυο. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες της λογοκρισίας, λέγοντας ότι η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

 

Το μέτρο έρχεται ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη  μέση μιάς έρευνας για διαφθορά και αφορά άτομα πλησίον του πρωθυποργού, ίσως η χειρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει κατά τη 11χρονη διάρκεια στην εξουσία.

 

Οι νέοι έλεγχοι στο Διαδίκτυο επιβάλονται λόγω των αστυνομικών εγγράφων και φωτογραφιών που έχουν να κάνουν με την διαφθορά και έχουν διαρρεύσει μέσω του Διαδικτύου.

 

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Σαββάτου, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: “Μην αγγίζετε το Internet μου”

 

Εκατοντάδες άνθρωποι υποστήριξαν μια παρόμοια διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα, στην οποία όμως δεν αναφέρθηκε βία.

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει δηλώσει ότι οι υφιστάμενες Internet της Τουρκίας είναι εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης. Περίπου 40.000 ιστοσελίδες – πολλές από αυτές πορνογραφικές ιστοσελίδες – έχουν αποκλειστεί στην Τουρκία, σύμφωνα με Engelli Web (ένα site το οποίο παρακολουθεί απαγορευμένες ιστοσελίδες).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).