Edward Snowden χρειαζόμαστε hackers και περισσότερους πληροφοριοδότες

O Edward Snowden έκανε μια παθιασμένη εμφάνιση το Σάββατο προσκαλώντας hackers και τεχνολόγους να βοηθήσουν τους επίδοξους πληροφοριοδότες ούτως ώστε να διαρρεύσουν περισσότερα κυβερνητικά μυστικά.

Edward Snowden Edward Snowden Edward Snowden Edward Snowden

Μιλώντας μέσω μιας μετάδοσης με remote Hangout από τη Ρωσία, ο Edward Snowden απεύθυνε τα σχόλιά του στο ακροατήριο του Hackers on Planet Earth (HOPE) αυτού του Σαββατοκύριακου, ένα συνέδριο που πραγματοποιείται στο Pennsylvania Hotel στη .

Υποστηρίζοντας ότι “η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα διαφωνίας”, καθώς και “δημοκρατίας”, ο Snowden δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι πληροφοριοδότες να συνεχίσουν το έργο τους, είναι να τους δώσουμε τα καλύτερα για να περάσουν τα μυστικά στους δημοσιογράφους, να προστατεύσουμε την επικοινωνία τους, την ταυτότητά τους για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Για να γίνει αυτό, ανέφερε ο Snowden, χρειάζεται η βοήθεια των hackers, και των προγραμματιστών που συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο, αλλά και εκείνων που το παρακολουθούσαν μέσω live stream.

“Εμείς. εσείς, που είστε σε αυτό το δωο αυτή τη στιγμή έχουμε τόσο τα μέσα όσο και τις δυνατότητες για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος με την κωδικοποίηση των δικαιωμάτων μας στα προγράμματα και πρωτόκολλα στα οποία βασιζόμαστε κάθε μέρα”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Daniel Ellsberg, ο οποίος υπήρξε πληροφοριοδότης όταν διέρρευσε το μυστικά από το Πεντάγωνο στον Τύπο το 1971.

[tweet_embed id=490570549601763329]

Ο Snowden άφησε να εννοηθεί σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Guardian, ότι σκοπεύει να εργαστεί για την δημιουργία τέτοιου είδους τεχνολογιών, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αισιόδοξος ήταν και ο λόγος του Ellsberg, ο οποίος προέτρεψε ανθρώπους που εργάζονται στην στην κυβέρνηση, καθώς και εκείνους που εργάζονται σε εταιρείες να βγουν και να αποκαλύψουν εγκλήματα και διαφθορά – με άλλα λόγια: για να αρχίζουν να διαρρέουν μυστικά.

Η συνομιλία μεταξύ του Ellsberg και του Snowden ήταν πολυαναμενόμενη, και όλες οι αίθουσες του συνεδρίου στο Pennsylvania hotel, ήταν ασφυκτικά γεμάτες από άτομα που παρακολουθούσαν τους δύο πληροφοριοδότες σε γιγαντοοθόνες.

[tweet_embed id=490588041497808896]

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).