Απαγόρευση της πρόσβασης στο Mega του Dotcom σε όλη την Ιταλία

To Mega εξαφανίστηκε στην Ιταλία! Οι Ιταλοί δικαστές φαίνεται ότι πρωτοπόρησαν για άλλη μία φορά κάνοντας μαθήματα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το Internet. Μετά από κάποια σοβαρά μέτρα λογοκρισίας που πήραν κατά των torrent sites, το Δικαστήριο της Ρώμης απαγόρευσε το Μega, το νέο project του Kim Dotcom, αναφέροντας ότι βοηθά στην προώθηση διανομής πειρατικών ταινιών.

mega

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε όταν ο μικρός ανεξάρτητος διανομέας της Ιταλικών ταινιών, Eyemoon Pictures, κατήγγειλε ότι δύο από τις ταινίες του, “The Congress” και η “Fruitvale Station” είχαν διανεμηθεί μέσω της πλατφόρμας πριν κυκλοφορήσουν στου κινηματογράφους, αναφέρει το TorrentFreak.

Έτσι, για δύο ταινίες αποκλείστηκε μια ολόκληρη υπηρεσία αποθήκευσης cloud για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιταλίας. Η απαγόρευση αυτή, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του Μega, είναι προφανώς δυσανάλογη και καταχρηστική. Στην πραγματικότητα, ο διανομέας της ταινίας θα μπορούσε να ασκήσει takedown και το Mega πολύ απλά θα μπορούσε να διαγράψει το περιεχόμενο, χωρίς να πραγματοποιηθεί δίκη.

  Δείτε το νέο teaser της Adobe για το επερχόμενο Creative Cloud suite

Ενώ το Mega δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ρώμης για άρση της απαγόρευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να την παρακάμψουν οι Ιταλοί, όπως με τη χρήση των Google DNS ή εργαλείων VPN. Σύμφωνα όμως με το Ιταλικό δικαστήριο ο αποκλεισμός ολόκληρης της χώρας είναι η λύση κατά της πειρατείας. Μήπως θα έπρεπε οι κύριοι δικαστές που εκδίδουν τέτοιου είδους αποφάσεις να έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις για το πως λειτουργεί το διαδίκτυο;
Η τιμωρία μιας υπηρεσίας με τον αποκλεισμό της από μια ολόκληρη χώρα για τις ενέργειες ορισμένων από τους χρήστες της είναι άσκοπη και καταχρηστική, για να μην αναφέρουμε τα περί λογοκρισίας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  60  =  62