Google: σαρώνουμε e-mails μόνο για φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης

Η Google ανιχνεύει τα email σας μόνο για περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης και όχι άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Η δήλωση της ς ήρθε μετά τη διαμάχη που προέκυψε όταν η αστυνομία προέβη σε σύλληψη ενός χρήστη του Gmail που διακινούσε υλικό παιδικής κακοποίησης.

google scan

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η εταιρεία το κάνει αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google που δημοσιεύτηκε από το Business Insider, η εταιρεία προσπαθεί ενεργά για την αφαίρεση κάθε παράνομης φωτογραφίας από τις υπηρεσίες της, καθώς και από τα αποτελέσματα ς. Η εταιρεία δήλωσε πως το Gmail, αναφέρει αμέσως κάθε κατάχρηση στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (National Center for Missing and Exploited Children). Τα αποδεικτικά , χρησιμοποιείται τακτικά για να καταδικάσουν τους εγκληματίες.

“Κάθε εικόνα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης δίνει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα που επιτρέπει στα συστήματα μας να την εντοπίζουν” αναφέρει ο εκπρόσωπος της Goοgle.

Να αναφέρουμε ότι η  Gοogle και το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά συνεργάζονται εδώ και χρόνια, δημιουργώντας μια κοινή βάση δεδομένων που περιέχει εικόνες παιδικής κακοποίησης. Κάθε μία από αυτές έχει ένα μοναδικό «hash», όπως είναι γνωστό στον κόσμο της τεχνολογίας, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Οι σαρώσεις των συστημάτων της εταιρείας ουσιαστικά αναζητούν αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα. Η Gοogle είναι νομικά υποχρεωμένη να αναφέρει τυχόν τέτοιες ανακαλύψεις εντός των συστημάτων της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).