Πώς λειτουργεί το Facebook σε ανθρώπους με κακή διάθεση

Πώς λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνδέονται στο Facebook και είναι σε κακή διάθεση; Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, αναζητούν φίλους που είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από αυτούς.sad-woman-on-computer facebook facebook

“Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν κάτι το θετικό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,” αναφέρει ο συν-συγγραφέας της έρευνας Dr. Benjamin Johnson, επίκουρος καθηγητής στο VU του Άμστερνταμ. “Αλλά όταν αισθάνεστε ευάλωτοι, θα αναζητήσετε φίλους στο Facebook που είχαν μια κακή ημέρα ή που δεν είναι τόσο καλοί στο να παρουσιάσουν τον εαυτό τους θετικά, απλά για να κάνετε τον εαυτό σας να αισθανθεί .”

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές έκαναν δοκιμές σε 168 φοιτητές, που έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που φανέρωναν πως αισθάνονται, για να διαπιστώσουν αν είναι σε καλή ή κακή διάθεση. Στη συνέχεια, οι φοιτητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια πλαστή κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται SocialLink.

Οι φοιτητές σε αυτό το κοινωνικό , μπορούσαν να βρουν προφίλ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται ελκυστικά ή μη ελκυστικά, επιτυχή ή ανεπιτυχή. Δεν υπήρξε καμία διαφορά στο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων του κάθε προφίλ.

“Έτσι, η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των προφίλ ήταν οι αξιολογήσεις της επιτυχίας της σταδιοδρομίας και της ελκυστικότητας καθοριζόταν διάφορα σύμβολα όπως το δολάριο και οι καρδιές”αναφέρει ο Johnson
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της κακής διάθεσης έπρεπε να επιλέξουν σε ποια από αυτά τα προφίλ θα ήθελαν να κάνουν κλικ. Η απόφασή τους αυτή βασίστηκε εν μέρει στις διαθέσεις τους.

Τι ανακάλυψαν οι ερευνητές; Γενικά, οι σπουδαστές πέρασαν τον περισσότερο χρόνο στα προφίλ των ανθρώπων που φαινόταν σαν επιτυχημένοι και είχαν ελκυστικά προφίλ. Αλλά όταν οι ερευνητές σύγκριναν τα αποτελέσματα με αυτά των σπουδαστών που είχαν κακή διάθεση, ανακάλυψαν ότι οι κυκλοθυμικοί σπουδαστές ξόδεψαν περισσότερο χρόνο στα λιγότερα ελκυστικά προφίλ των λιγότερο επιτυχημένων ανθρώπων.

“Εάν χρειάζεστε μια ώθηση αυτοεκτίμησης, θα ψάξετε για που είναι σε χειρότερη θέση από ότι εσείς” αναφέρει η συν-συγγραφέας Dr. Silvia Knobloch-Westerwick, καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Ohio State.

Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε online από το περιοδικό Computers in Human Behavior στις 28 Σεπτεμβρίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).