Microsoft: πληροφορίες στο FBI μέσα σε 45′ για το Charlie Hebdo

Ενώ η γαλλική κυβέρνηση συνεχίζει την έρευνά της στην υπόθεση Charlie Hebdo, διαρρέουν περισσότερες για το πως έφτασε στους άλλους ύποπτους που φέρεται να συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας, η Microsoft κλήθηκε να παραδώσει τα στοιχεία λογαριασμών του Outlook, που φέρεται να είχαν χρησιμοποιηθεί από τους επιτιθέμενους.
Charlie Hebdo

Χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να παρέχει η Microsoft στο FBI σε αυτούς τους δύο λογαριασμούς του Outlook, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Microsoft, Brad Smith σε δηλώσεις που έκανε για το Charlie Hebdo στις Βρυξέλλες.

Είναι μια απόδειξη ότι εταιρείες και κυβερνήσεις μπορούν να συνεργαστούν άψογα, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αποκάλυψης λεπτομερειών από ένα λογαριασμό χρήστη αν δεν υπάρχει κάποιο έγκυρο δικαστικό ένταλμα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της LA Times, ο Smith αποκάλυψε τη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της γαλλικής κυβέρνησης για το Charlie Hebdo στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που οι υπηρεσίες θέλουν να έχουν περισσότερο έλεγχο στις υπηρεσίες εταιρειών, εφόσον τα αιτήματα τους καλύπτονται από τους νόμους η αποκάλυψη των πληροφοριών είναι υποχρεωτική.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2014, η Microsoft κατηγορήθηκε επανειλημμένως για το ότι συνεργάζεται με την NSA. O Smith επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι τα πάντα πρέπει να καλύπτονται σαφώς από νόμους, ειδικά για τα αιτήματα αποκάλυψης δεδομένων των χρηστών, χωρίς να επηρεάζουν τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής με οποιονδήποτε τρόπο.

“Αν η κυβέρνηση θέλει να στρέψει τη γραμμή μεταξύ της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής προς την κατάλληλη πορεία θα πρέπει να το κάνει με την αλλαγή του νόμου αντί να το ζητάει από εμάς. Οι δημοκρατικές κοινωνίες, και όχι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με τις ισορροπίες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ δημόσιων αξιών όπως τη δημόσια ασφάλεια και τη προστασία της ιδιωτικής ζωής.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).