Project Spartan: λεπτομέρειες και εικόνες

Νέες λεπτομέρειες και εικόνες του προγράμματός ς των Windows 10, Spartan που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από τη Microsoft διέρρευσαν στο διαδίκτυο.Spartan

Ο browser Spartan προκαλεί το ενδιαφέρον καθώς είναι μια νέα αρχή από την εταιρεία που έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Internet Explorer, έχει απογοητεύσει πολύ κόσμο. Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στον ολοκαίνουριο browser των Windows 10 που όπως φαίνεται θα είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Οι εικόνες προέρχονται από τον γνωστό Ρώσο Windows leaker WZor.

Εισαγωγή

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεται, ο νέος browser είναι μια σύγχρονη εφαρμογή. Είναι ανεπτυγμένη πάνω στον κινητήρα απόδοσης του Internet Explorer, αλλά η υποστήριξη προτύπων legacy έχει αφαιρεθεί από τον κινητήρα του Spartan. Αυτό του επιτρέπει να είναι γρήγορος και επικεντρώμένος μόνο στα web πρότυπα και τεχνολογίες. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, το Project Spartan αναμένεται να έχει ένα πιο ευέλικτο μοντέλο για προσθήκη addons. Έρχεται με μια σύγχρονη γραμμή τίτλου, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:Windows 10 Spartan user internface

Παρά το γεγονός ότι το παράθυρο της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, το ύψος του είναι περιορισμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι σύγχρονες εφαρμογές των Windows 10 έχουν κατακόρυφο όριο μεγέθους. Όσον αφορά το οριζόντιο μέγεθος του παραθύρου, μπορείτε να το ρυθμίσετε σε οποιοδήποτε πλάτος επιθυμείτε χωρίς προβλήματα: sizable window

Υποστήριξη ς Tablet

Όταν εκτελείτε τα Windows σε λειτουργία Tablet, αποκρύπτει τη γραμμή σελιδοδεικτών και μειώνει το μέγεθος του επάνω τμήματος του παραθύρου.

Όταν η λειτουργία Tablet είναι ανενεργή, το Spartan δείχνει ένα μπαρ σελιδοδεικτών επιπλέον και μια ψηλότερη κορυφή παραθύρου.

Στην παρακάτω εικόνα, μπορείτε να δείτε το σελιδοδεικτών τρέχει στην επιφάνεια εργασίας (αριστερά) και σε Tablet (δεξιά) :table-mode desktop-mode

Στη λειτουργία Desktop, το επάνω τμήμα του Spartan καταλαμβάνει 256px από το πλαίσιο του παραθύρου μέχρι το της ιστος. Είναι πολύ ψηλό. Αντίθετα με ενεργοποιημένη τη γραμμή των Αγαπημένων, η Desktop έκδοση του Internet Explorer, καταλαμβάνει μόνο 85px. Στα Windows 7, με ενεργοποιημένη τη γραμμή μενού, τη γραμμή Αγαπημένων, τη Γραμμή εντολών και τις καρτέλες σε μια ξεχωριστή σειρά, η Desktop έκδοση του IE φτάνει τα 130px.

Μενού και επιλογές

Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα περιήγησης Spartan έχει ελάχιστες επιλογές και ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, το κύριο μενού του προγράμματος περιήγησης περιλαμβάνει μόνο τα εξής στοιχεία:browser menu

New window – ανοίγει ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης (αλλά όχι ένα νέο παράδειγμα!).
Zoom – ρυθμίζει την επιλογή ζουμ.
Share – μοιραστείτε την σελίδα που ανοίξατε χρησιμοποιώντας το προεπιλεγμένο Share charm όπως στα Windows 8.
Find – αναζητήστε κάποιο συγκεκριμένο κείμενο στην ανοιχτή καρτέλα.
– Ανοίγει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Κάθε καρτέλα που ανοίγει έχει το δικό της μενού, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Όσο για τα global settings του Spartan, μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω εικόνα.options

Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Αγαπημένων, την ανίχνευση αριθμών τηλεφώνου, την επιλογή SmartScreen, να ορίσετε δική σας αρχική σελίδα και να προσαρμόσετε τις επιλογές της Προβολής ανάγνωσης.
Αυτές είναι οι μόνες επιλογές που δουλεύουν σε αυτό το στάδιο, ενώ οι άλλες επιλογές που βλέπετε στην εικόνα παραπάνω δεν έχουν λειτουργούν.

Λειτουργία Cortana

Το χαρακτηριστικό Cortana ίσως είναι το πιο αναμενόμενο χαρακτηριστικό του επερχόμενου προγράμματος περιήγησης Spartan καθως είναι κάτι που το καθιστά πραγματικά μοναδικό.Contrana search

Το Cortana μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικές πληροφορίες, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου και την ευφυΐα του Bing. Η ένταξη φυσικά μέσα στο φυλλομετρητή της Microsoft είναι κάτι πρωτοπόρο. Οι πληροφορίες από το Cortana θα εμφανίζονται σε ξεχωριστό παράθυρο του Spartan μετά την επεξεργασία της αίτησής σας.

cortanaImage credits: Winbeta.org

Κλείσιμο

Αυτή τη στιγμή ο νέος browser είναι ημιτελής και δεν είναι ακριβώς έτοιμος για καθημερινή χρήση. Έχει προβλήματα σταθερότητας και κολλάει συχνά όταν ανοίξουν πολλές καρτέλες. Δεν έχει καμία σχέση με τον Internet Explorer, οπότε ουσιαστικά θα έχετε δύο διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, από τη Microsoft, που το καθένα θα έχει τις δικές του ρυθμίσεις και προτιμήσεις.Το Spartan επίσης δεν υποστηρίζει ActiveX.

Η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης με τις επερχόμενες εκδόσεις των Windows 10. Δεν θα είναι έκπληξη αν κάνουν τον IE προαιρετικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).