Facebook νέοι όροι κατά της παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους

Το Facebook ενημέρωσε τους όρους της κοινότητας (TOS ή Terms of ) ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να μοιραστούν στο κοινωνικό δίκτυο.facebook TOS

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές αποσαφηνίζουν τις πολιτικές του Facebook πάνω σε αρκετά θέματα, όπως την παρενόχληση, την απειλή βίας, του αυτοτραυματισμού και της ρητορικής μίσους. Η εταιρεία προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του αποκλειόμενου προσβλητικού περιεχομένου και της επιτρεπόμενης ελευθερίας έκφρασης στο δίκτυο της.

Το Facebook απαγορεύει την παρενόχληση άλλων χρηστών, την απειλή σεξουαλικής βίας, την προώθηση του αυτοτραυματισμού και την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Επίσης, καταργεί την ρητορική μίσους που προσβάλλει με βάση την φυλή τους, την εθνικότητα τους, την εθνική καταγωγή τους, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και του γενετήσιου προσανατολισμού τους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα επιχειρεί να επανεξετάζει περιπτώσεις που θα της αναφέρονται, προκειμένου να διατηρήσει την ελευθερία των χρηστών να μοιραστούν τις ιδέες τους. Για παράδειγμα, θα εξετάζει το που απεικονίζει βία ή και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να διαπιστώσει αν έχει αναρτηθεί για σαδιστική ευχαρίστηση ή για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα αυτά, πριν αποφασίσει αν θα την διαγράψει ή όχι.

Επίσης στην σχετική ιστοσελίδα του το Facebook αναφέρει ότι “η κοινότητά στηρίζεται στη διαφορετικότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να διαφωνήσετε ή να ενοχληθείτε από κάτι, αλλά επειδή δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις να μην είναι δυνατόν να καταργηθεί ή να το μπλοκαριστεί. Για το λόγο αυτό, το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει τις προσωπικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε τι θα βλέπετε και τι όχι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρύβετε ατόμων ή σελίδων που σας προκαλούν ή σας προσβάλουν, ή ακόμα και να τους διαγράψετε από τη λίστα των φίλων σας.”

Από την άλλη αν το Facebook λάβει ένα αίτημα από μια χώρα για αφαίρεση κάποιου περιεχομένου, γιατί είναι παράνομο ή προσβλητικό στην χώρα αυτή, δεν θα χρειαστεί αναγκαστικά να διαγράψει το περιεχόμενο, αλλά να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτό στην εν λόγω χώρα.

Η εταιρεία σύμφωνα με το TNW, αναφέρει επίσης ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση της τάξης του 11 % κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 από αιτήσεις κυβερνήσεων διαφόρων χωρών για περιορισμό περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Το Facebook προσθέτει επίσης ότι “θα συνεχίσει να πιέζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να αναμορφώσουν τις πρακτικές τους επιτήρησης με τρόπο που να διατηρεί την ασφάλεια και την προστασία των λαών τους, διασφαλίζοντας παράλληλα δικαιώματά και ελευθερίες που προστατεύονται.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).