Hacked η Premera Blue Cross διέρρευσαν 11 εκατ. λογαριασμοί

Η αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρεία ς Premera Blue Cross, παραδέχτηκε ότι τα συστήματά της έχουν παραβιαστεί και ότι οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν στοιχεία από 11 εκατομμύρια πελάτες της. Είναι η δεύτερη επίθεση σε ιατρική ασφαλιστική εταιρεία που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ φέτος, αμέσως μετά το hack της Anthem τον περασμένο μήνα.Premera Blue Cross

Η Premera δήλωσε ότι ονόματα των πελατών της, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού υ, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνία γέννησης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικές πληροφορίες και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μπορεί να έχουν διαρρεύσει από μία επίθεση που έγινε το Μάιο του 2014.

Ωστόσο, οι έρευνες της εταιρείας δεν έχουν δείξει ότι κάτι από όλα αυτά τα δεδομένα έχουν κατέβει από τις εγκαταστάσεις τους ή έχουν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την Premera αυτή τη στιγμή εξετάζουν  περαιτέρω το θέμα με την συνεργασία της εταιρείας ς MANDIANT, καθώς και του FBI.

Η Premera ανακάλυψε την παραβίαση στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν από το hack της Anthem από όπου διέρρευσαν περίπου 80 εκατομμύρια λογαριασμοί μελών και εργαζομένων μαζί με τις προσωπικές τους πληροφορίες. Το συγκεκριμένο hack ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία.

Από την επίθεση επηρεάζονται πελάτες της Premera Blue Cross, Premera Blue Cross Blue Shield της Αλάσκας, και οι θυγατρικές Vivacity και Connexion Insurance Solutions όπως αναφέρει το TNW.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των hackers, και έτσι δεν είναι ακόμα γνωστό το ποιος ή ποιοι πραγματοποίησαν το hack. Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ασφαλείας Brian Krebs όμως, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται πίσω από το hack η κινεζική κρατική ομάδα που είναι γνωστή σαν “Deep Panda.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).