Το Drone του Facebook είναι μεγαλύτερο από ένα Boeing 737

Το Facebook αποκάλυψε νέα την Πέμπτη στο συνέδριο F8 Developer στο Σαν Φρανσίσκο για το σχέδιό της να προσφέρει web συνδεσιμότητα σε 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν Internet.

Το φιλόδοξο project σκοπεύει να χρησιμοποιήσει drones, ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως τα ονομάζουμε στα Ελληνικά για να διαθέσει το διαδίκτυο σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και σε χώρες του τρίτου κόσμου.facebook drone

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό της ς του Faceboοk, Mike Schroepfer, το τελικό σχέδιο του πρωτότυπου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφος του Faceboοk θα έχει φτερά σε σχήμα V και το άνοιγμα τους θα είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα των φτερών ενός Boeing 737. Η όγκος του δε θα είναι μεγαλύτερος από τον όγκο ενός μικρού αυτοκίνητου σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του κοινωνικού δικτύου, έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανέφερε ο CEO στη σελίδα του στο Facebook.

“Θα τροφοδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες που έχει στα φτερά του και θα είναι σε θέση να μείνει σε υψόμετρο πάνω από 60.000 πόδια για μήνες”, δήλωσε ο Zuckerberg.

Η κωδική ονομασία του πρωτοτύπου είναι Aquila από τον αετό της ελληνικής μυθολογίας ο οποίος ήταν αγγελιοφόρος του Δία. (σ.σ.: Ο σε αυτή την περίπτωση είναι ο Mark; πάει το καβάλησε το καλάμι…)

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).