Το YouTube Kids σερβίρει διαφημίσεις στα παιδιά

Reuters: Ομάδες καταναλωτών και υπεράσπισης δικαιωμάτων των παιδιών ζήτησαν από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να διερευνήσει τη νέα εφαρμογή – υπηρεσία της Google, YouTube Kids.

Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η νέα εφαρμογή της Google στοχεύει το νεανικό κοινό με που σερβίρονται μέσα στο περιεχόμενο της σελίδας-εφαρμογής.

Η νέα υπηρεσία YouTube Kids κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και διαθέτει επώνυμα α τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες όπως η McDonalds και η Fisher-Price.YouTube Kids
Διαθέτει περιεχόμενο φιλικό προς τα παιδιά, όπως κινούμενα σχέδια, αλλά χρησιμοποιεί και διαφημίσεις που διαθέτουν τους ίδιους χαρακτήρες – μια πρακτική που απαγορεύεται στην αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

Οι επικριτές της νέας υπηρεσίας του Google, υποστηρίζουν επίσης ότι το YouTube δεν αναφέρει πότε το περιεχόμενο άλλων χρηστών, όπως τα unboxing νέων παιχνιδιών, χρηματοδοτούνται από εταιρείες και προβάλλονται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Οι ομάδες υπεράσπισης των παιδιών κατέθεσαν όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις τους στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) σήμερα ζητώντας να ερευνήσει περαιτέρω το .

Ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε στο Reuters:

“Έχουμε συνεργαστεί με πολλές ομάδες υπεράσπισης των παιδιών κατά την ανάπτυξη του YouTube Kids και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κάθε ανατροφοδότηση σχετικά με τους τρόπους για τη βελτίωση της εφαρμογής. Οι υπογράφοντες της παρούσας επιστολής δεν ήρθαν απευθείας σε επαφή μαζί μας και διαφωνούμε με τους ισχυρισμούς τους.”

Το παράξενο φυσικά, θα ήταν να συμφωνούσαν. Αλήθεια εσείς θα θέλατε να προβάλλεται διαφημιστικό περιεχόμενο σε αυτά που βλέπουν τα παιδιά σας;

Να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα το θέμα δεν είναι άγνωστο, καθώς όλα τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν ανεμπόδιστα διαφημίσεις στις ζώνες παιδικών εκπομπών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).