Το Facebook μετατρέπει το Internet.org σε ανοιχτή πλατφόρμα

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε ότι ανοίγει το Internet.org σε όλους τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την εταιρεία. Να υπενθυμίσουμε ότι το Internet.org αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Facebook να προσφέρει Internet σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.Internet.org Facebook

Με τη μετατροπή της ς σε πλατφόρμα και το άνοιγμα της προς όλους τους προγραμματιστές που επιθυμούν να συνεισφέρουν, το Facebοok σκοπεύει να διαλύσει αξιώσεις που θέλουν το Internet.org να μην συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές ουδετερότητας του . Έτσι το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να αποκαταστήσει το του, καθιστώντας την υπηρεσία πιο “διαφανή” και “χωρίς αποκλεισμούς.”

Ωστόσο, το Facebook σημειώνει ότι οι προγραμματιστές που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, θα πρέπει να έχουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές, πριν από την τους για την συνεργασία.

Μια από αυτές αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιορισμένο εύρος ζώνης δεδομένων και το ότι οι ιστοσελίδες που θα αναπτύξουν θα πρέπει να διατεθούν για smartphones.

Στο βίντεο που συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση, ο αποκάλυψε ότι ο λόγος που πήρε την απόφαση να μετατρέψει το project σε μια ανοιχτή πλατφόρμα ήταν επειδή ήθελε να αποδείξει ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του διαδικτύου μπορούν να συνυπάρξουν, χωρίς περιπλοκές.

Να αναφέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η Ινδία αποφάσισε να αποχωρήσει από το project, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Internet.org δεν συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές ουδετερότητας του διαδικτύου.

Δείτε το βίντεο ανακοίνωσης της νέας πλατφόρμας του κοινωνικού δικτύου από τον Mark Zuckerberg

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).