Europol συλλήψεις 49 υπόπτων για απάτη 6 εκατ ευρώ στην Ευρώπη

Η Europol σε μία συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών της European Cybercrime Centre (EC3) και Eurojust, κατατρόπωσε μια μεγάλη ομάδα απατεώνων που δραστηριοποιούνταν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, προκαλώντας οικονομικές απώλειες σε διάφορες που υπολογίζονται γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

europol arrested 49 susspects for cyber fraund

Συνολικά συνελήφθησαν 49 ύποπτοι για παραβατικές δραστηριότητες που πραγματοποιούσαν μέσω ενός κακόβουλου και είχαν σαν στόχο μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και τη Γεωργία.

Οι απατεώνες κατασκόπευαν τις επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έκαναν εκτροπή των χρημάτων  στους δικούς τους λογαριασμούς.

Η ομάδα δρούσε ως εξής:

Πρώτα κατάφερνε και αποκτούσε παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκαν στα θύματα, και έτσι παρακολουθούσε τις επικοινωνίες που αφορούσαν αιτήσεις πληρωμών  της στοχευμένης εταιρείας προς στους πελάτες της.

Όταν εμφανιζόταν τέτοια , οι απατεώνες με μηνύματα τους ξεγελούσαν τον πελάτη για να καταθέσει την πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό που ελεγχόταν από τους ίδιους.

“Οι πληρωμές αυτές εξαργυρώνονταν από τους απατεώνες άμεσα” ανέφερε η Europol  τη Τετάρτη, σε μια σχετική ανακοίνωση της.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι από τη Νιγηρία, το Καμερούν και την Ισπανία και χρησιμοποιούσαν ένα πολύ περίπλοκο για το ξέπλυμα των χρημάτων, στην ουσία μεταφέροντας τα κεφάλαια μέσω πολλαπλών λογαριασμών έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να χάσουν οι αρχές τα ίχνη τους.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε 58 σπίτια για την αναζήτηση περισσότερων αποδείξεων της παράνομης δραστηριότητας, και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, , tablets, USB ), πιστωτικές κάρτες, κάρτες SIM, πλαστά έγγραφα και έγγραφα τραπεζικών λογαριασμών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).