Robot φωτογραφιών του Facebook ξεγελάει το 40% των ανθρώπων

Facebook: Η τεχνολογία ς προσώπων είναι αρκετά ανατριχιαστική, αλλά είναι σαφές πια ότι οι τεχνολογίας συνεχίζουν να επενδύουν στην ανάπτυξη καλύτερων εφαρμογών απεικόνισης.Facebook

Από τη γνωστή της Microsoft How Old μέχρι τη νεότερη εφαρμογή του Facebοok που αναγνωρίζει τους φίλους σας μέσα από τις φωτογραφίες του κινητού σας, φαίνεται ότι η τεχνολογία της φωτογραφίας γίνεται όλο και και πιο έξυπνη.

Χθες, η ερευνητική ομάδα του Facebook (Facebοok Research) κυκλοφόρησε μια μελέτη που παρουσιάζει ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να δημιουργήσουν φωτογραφίες μελετώντας φωτογραφίες διαφόρων πραγμάτων για εκμάθηση.

Είναι παρόμοιο με τον τρόπο πώς αντιλαμβάνονται και μαθαίνουν οι άνθρωποι τα διάφορα αντικείμενα. Για παράδειγμα, όταν έχετε δει ένα , είστε σε θέση να αναγνωρίζετε άλλα αεροπλάνα αρκετά εύκολα.

Στο πείραμα, του Facebοok, τα AI ρομπότ ήταν σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα φωτογραφίες στα 64×64 pixel που εμφάνιζαν αρκετά πειστικές σκηνές που ήταν ικανές να πείσουν σχεδόν τους μισούς εθελοντές ότι ήταν πραγματικές.

“Περίπου το 40% των δειγμάτων που προέκυψαν από την κατηγορία του μοντέλου LAPGAN μας ήταν αρκετά ρεαλιστικές ώστε να ξεγελάσουν έναν άνθρωπο και να τον κάνουν να σκεφτεί ότι είναι πραγματικές ,” αναφέρει η μελέτη.

Το AI ρομπότ λειτουργεί σε δύο σκέλη: Ένα νευρωνικό δίκτυο παράγει μια εικόνα που βασίζεται σε ένα τυχαίο διάνυσμα, ενώ ένα δεύτερο δίκτυο αναλύει την παραγόμενη φωτογραφία για ρεαλισμό. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα σχεδιάζει να αφήσει το bot να δημιουργήσει μεγαλύτερες εικόνες με μεγαλύτερη ακρίβεια.Funny-Animals

Το Facebook δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια τέτοια τεχνολογία…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).