Windows Phone με Android! Η αλλαγή της Microsoft

Πως θα σας φαινόταν να υπήρχαν Windows Phones με Android;  Όταν το 2014, ο Satya Nadella αντικατέστησε τον Steve Ballmer στο τιμόνι της Microsoft, η εταιρεία μπήκε σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης.

Ο Nadella ήθελε μια νέα Microsoft που υιοθετεί και στηρίζει όλες τις απόψεις των πελατών της. Ο νέος CEO εστίασε περισσότερο στα Windows και στο Cloud, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί σε τα που παράγουν περισσότερα έσοδα για την εταιρεία.windows phone android 1 Windows Phone

Αφού απέλυσε 18.000 ανθρώπους που ασχολούνταν με συσκευές και υπηρεσίες της Nokia, και αφού αναδιοργάνωσε την εταιρεία για να λειτουργεί ολιστικά σαν “One Microsoft,” ο Nadella ετοιμάζεται για μια νέα σειρά αλλαγών.

“Σκληρές αλλαγές”, όπως εξήγησε σε μια επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα.

Πριν περάσουμε όμως στις επερχόμενες αλλαγές, να αναφέρουμε ότι προς το παρόν είναι πιο πολύ φήμες και ότι η Microsoft δεν θέλει να σχολιάσει επ ‘αυτών.

Δεν θα υπάρξουν άλλα Windows Phone;

Πρόσφατες πληροφορίες που προέρχονται από ανθρώπους εντός της εταιρείας αναφέρουν ότι η Microsoft θα μπορούσε να εγκαταλείψει εξ ολοκλήρου τα Windows Phone, κάτι το οποίο μερικοί είχαν προβλέψει μετά το e-mail που απέστειλε στους ο Nadella την περασμένη εβδομάδα.

Το Windows Phone ήταν ένα από τα προϊόντα που δεν αναφερόταν καθόλου στο e-mail του CEO της Microsoft, και πολλοί υπέθεσαν ότι δεν έγινε τυχαία, αλλά γιατί το λειτουργικό σύστημα δεν ήταν μέρος των μελλοντικών σχεδίων της εταιρείας.

“Συσκευές σε αντάλλαγμα τους Χάρτες στα Windows 10”

Έτσι τώρα, σύμφωνα με τις νέες φήμες, το Redmond θα μπορούσε να ενώσει τις δυνάμεις του με την Google για κάποιο είδος συνεργασίας που δεν έχουμε δει ποτέ (Windows Phone με Andoid!). Η Microsoft δήλωσε ότι σχεδιάζει “συσκευές με το Google Play”, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Redmond θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λειτουργικό του Windows Phone με to Android.

Η Google, με τη σειρά της, θα μπορούσε να διαθέσει τα προϊόντα της, όπως τα Maps και το Gmail, στα Windows 10, και ως εκ τούτου να παρέχει στους χρήστες desktop πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες της.

Ενδιαφέρον για την αγορά της AMD

Επίσης, πρόσφατα ακούστηκαν φήμες που θέλουν την Microsoft να σχεδιάζει την εξαγορά της AMD, καθώς φαίνεται να αναζητεί μια επέκταση στη βιομηχανία του hardware.

Βασικά, οι φήμες θέλουν την Microsoft να προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να κατασκευάσει δικά της προϊόντα όπως το Microsoft Surface. Ο λόγος;
Επειδή τα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δεν ήταν ακριβώς αυτά που οραματίζεται η εταιρεία, αποφάσισε να αγοράσει μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή εξοπλισμού και να επεκταθεί σε αυτήν την πλευρά της αγοράς.

Η αγορά της AMD δεν θα είναι οικονομικό πρόβλημα για τη Microsoft, καθώς το Redmond έχει λειτουργικά έσοδα 95,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ενώ η AMD κοστίζει περίπου 1,81 δισεκατομμύρια.

“Η κατασκευή περισσότερων hardware θα κάνει η Microsoft άμεσο ανταγωνιστή των εταίρων της”

Στη συνέχεια, όμως, υπάρχει και το θέμα των επενδύσεων του hardware. Με τα tablets Surface, η Microsoft έγινε άμεσος ανταγωνιστής στους εταίρους της και άρχισε να αγωνίζεται για τους ίδιους τους αγοραστές με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα Windows στις συσκευές τους.

Έτσι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Nadella θα πρέπει να σχεδιάσει τη στρατηγική αυτή στην παραμικρή της λεπτομέρεια.

Συνολικά, η αλλαγή της Microsoft συνεχίζεται καθώς η νέα Microsoft έχει σαν στόχο γίνει μια καλύτερη Microsoft. Οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη στρατηγική αυτή, οπότε μένει να δούμε αν το Redmond είναι πράγματι έτοιμο να ξεκινήσει μια τέτοια νέα δύσκολη αποστολή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).