Δείτε τον πρώτο Firefox για iOS

Οι πρώτες για την ανάπτυξη του Firefox για τη πλατφόρμα του iOS εμφανίστηκαν στα τέλη του 2014. Σήμερα ο επίσημος λογαριασμός InVision του ιδρύματος Mozilla, δημοσίευσε φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Firefox να τρέχει σε iOS.firefox ios

“Θέλουμε να διαθέσουμε τον Firefox σε κάθε γλώσσα, κάθε πλατφόρμα και κάθε συσκευή αν είναι δυνατόν”, δήλωσε το ίδρυμα Mozilla τον Μάιο του 2015.

“Παρόλο που δεν μπορούσαμε να έχουμε πλήρη λειτουργικότητα του Firefοx σε συσκευές iOS, λόγω των περιορισμών, είχαμε μια ευκαιρία με τις τελευταίες βελτιώσεις και τα που διαθέτει το iOS 8. Έτσι μπορούμε να αρχίσουμε την ανάπτυξη του Firefοx για iOS. ”

Η ανάπτυξη δεν είναι εύκολη λόγω των περιορισμών της Apple στο iOS, ένα από τα πιο κλειδωμένα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορεί, αλλά οι developers του Firefοx φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα περισσότερα εμπόδια που αντιμετώπιζαν και έχουν φτάσει σε ένα αρκετά προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω, η σχεδιάζει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος από τα βασικά χαρακτηριστικά του browser, με την υποστήριξη για περιβάλλοντα multi-tab, με πλακίδια προεπισκόπισης σελίδων, ένα πλέγμα favicon, τμήματα σελιδοδεικτών, ένα εύκολο τρόπο εξερεύνησης του ιστορικού του browser και φυσικά μια οθόνη ρυθμίσεων.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το λογαριασμό τους Firefοx, συγχρονίσουν τους σελιδοδείκτες τους, να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις απορρήτου, και τις επιλογές γλώσσας.

Αν σας αρέσει η πρωτότυπη εφαρμογή του Firefοx για το iOS, οι προγραμματιστές προειδοποιούν από το αρχείο README

“Ομοίως, ο σχεδιασμός και το UX είναι ακόμη ρευστά…. Μπορεί να αλλάξουν αύριο! ”

Μια πολύ πρώιμη έκδοση του app είναι διαθέσιμη στο GitHub. Είναι γραμμένη σε Objective-C και Swift, και απαιτεί Xcode 6.4 ή νεότερη έκδοση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).