BBC micro:bit ο μικρότερος υπολογιστής του κόσμου

Το BBC παρουσίασε το τελικό σχέδιο ενός πολύ μικρού υπολογιστή αυτή την εβδομάδα. Ο λιλιπούτειος (ονομάζεται micro:), μοιάζει με Raspberry Pi αλλά δεν είναι, και θα διανεμηθεί σε μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο που μας έρχεται, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν κώδικα σε νεαρή ηλικία.micro:bit

“Είμαστε ευτυχισμένοι, σαν να δίνουμε στα παιδιά πινέλα όταν είναι μικρά, χωρίς εμπειρία – κάπως έτσι είναι και με την ,” ανέφερε ο Sinead Rocks, επικεφαλής του BBC .

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Είναι η πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία μας για την εδώ και 30 χρόνια.. Το micro:bit είναι σε θέση να συνδεθεί με τα πάντα, από τηλέφωνα μέχρι Raspberry Pi.”

Ο υπολογιστής τσέπης έχει μια προγραμματισμένη σειρά (5×5) από 25 κόκκινα LED φώτα, κουμπιά, και ένα ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Αντί να τροφοδοτείται από μια μπαταρία ρολογιού, το τελικό μοντέλο απαιτεί τη χρήση ενός τροφοδοτικού add-on για να λειτουργήσει ακόμα και αν δεν υπάρχει πρίζα κοντά. Αυτό το τροφοδοτικό θα λειτουργει με μπαταρίες AA.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη πυξίδα (μαγνητόμετρο), πέντε εισόδους και εξόδους για να συνδέετε το micro:bit με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν καλώδια. Έχει και συνδεσιμότητα Bluetooth για σύνδεση με άλλες συσκευές ασύρματα.

Τα παιδιά που θα πάρουν τη θα είναι σε θέση να μάθουν απλή κωδικοποίηση της συσκευής από μια ειδική ιστοσελίδα του micro:bit.

Το micro:bit θα διανεμηθεί δωρεάν τον Οκτώβριο σε παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών που είναι εγγεγραμμένα στο σχολείο. Χορηγοί του projrct μαζί με το BBC είναι η Microsoft και η Samsung. Μετά από αυτή την αρχική κίνηση γνωριμίας, οι υπολογιστές θα γουν στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, μέχρι το τέλος του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του BBC για τη συσκευή, δείτε τα παρακάτω βίντεο.

Το πρώτο βίντεο που ακολουθεί είναι ένα σύντομο hands-on με τον υπολογιστή, το οποίο δημιουργήθηκε από την ARM, και το δεύτερο, που δημιουργήθηκε από τη Microsoft UK, παρουσιάζει κάποιες από τις δυνατότητες της συσκευής.

https://www.youtube.com/watch?v=4sXCbs4YWbQ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).