Yuri Milner Ρώσος δωρίζει 100 εκατ δολάρια για την ανακάλυψη εξωγήινων

Οι κυνηγοί της εξωγήινης νοημοσύνης γιορτάζουν! Ο δισεκατομμυριούχος Ρώσος Yuri Milner χρηματοδότησε το SETI με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Royal στο Λονδίνο νωρίτερα σήμερα, ο Yuri Milner μαζί με τον φυσικό και κοσμολόγο Stephen Hawking, από τη σκηνή ανακοίνωσαν μια νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης του Search for Extraterrestrial Intelligence, ή SETI που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ζωής σε όλο το σύμπαν.

SETI Yuri Milner

Αν και αρκετοί φορείς και μεγάλα ονόματα έχουν αφιερώσει κατά καιρούς χρόνο και πόρους για την παρακολούθηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε μεταδόσεις, η σημερινή είδηση ​​σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει το SETI στην ιστορία του.

Αυτά τα χρήματα και σε διάρκεια δέκα ετών, θα χρησιμοποιηθούν για την παγίωση της πρόσβασης στο τηλεσκόπιο Parkes στην , και στο Green Bank Telescope που βρίσκεται στη Δυτική Βιρτζίνια. Η πρόσβαση αυτή σε μεγάλο βαθμό περιορίζεται για τους επιστήμονες του SETI, δεδομένου ότι αυτά τα ραδιοτηλεσκόπια έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλη την ευρύτερη αστρονομική κοινότητα. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες θα έχουν επιπλέον στην διάθεση τους χιλιάδες ώρες κάθε χρόνο για να χρησιμοποιούν τα τηλεσκόπια.

Για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, το project θα διοργανώσει ένα διαγωνισμό ς ενός ψηφιακού μηνύματος που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα τη ζωή στη Γη, με δώρο 1.000.000 δολάρια για το νικητή.

Ο Hawking, ο οποίος θα είναι ένας σύμβουλος του φιλόδοξου project, είπε ότι πιστεύει ότι η ζωή αναδύθηκε “αυθόρμητα” στη Γη, και έτσι στο άπειρο σύμπαν θα πρέπει να υπάρχουν και “άλλες εμφανίσεις” ζωής.

Ο Yuri Milner από την άλλη, είναι γνωστός για τις επενδύσεις του σε εταιρείες τεχνολογίας υψηλού προφίλ, όπως τη Groupon, το Facebook, τη Flipkart, την , και τη Xiaomi.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).