Internet Explorer; Αλλάξτε ΑΜΕΣΑ browser

Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, αλλάξτε άμεσα browser. Το τμήμα της HP Zero-Day Initiative (ZDI) μόλις δημοσίευσε τέσσερις κρίσιμες ευπάθειες zero-day (ZDI-15-359360361 και 362).Internet Explorer Vulnerability

Το τμήμα ασφαλείας ZDI της HP έχει μια πολιτική που αναφέρει ότι οι ερευνητές οφείλουν να ενημερώσουν τους όταν ανακαλύψουν ευπάθειες στο προϊόν τους, αλλά τους δίνουν 120 ημέρες για να διορθώσουν τα τα.

Αν δεν τα διορθώσουν, δημοσιεύσουν τα zero-day στο διαδίκτυο, με στόχο την κινητοποίηση της εταιρείας που αδιαφορεί για την προστασία του κοινού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το τμήμα ZDI, όλα τα τρωτά σημεία επιτρέπουν απομακρυσμένη εκτέλεση και οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα ίδια προνόμια με τους συνδεδεμένους χρήστες.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι οι επιτιθέμενοι θα πρέπει να σας πείσουν να κάνετε κλικ σε ένα κακόβουλο link. Αν δεν το κάνετε θα είστε απολύτως ασφαλείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλα σενάρια και για να σας κάνουν να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο.

Έτσι οι εμπειρογνώμονες ασφαλείας συστήνουν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε άμεσα τον Internet Explorer μέχρι να διορθώσει η Microsoft τα κενά ασφαλείας.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).