Microsoft διάθεση εργαλείου αποκλεισμού ενημερώσεων στα Windows 10

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά των της Microsoft είναι λειτουργία ενημέρωσης. Οι χρήστες της Home έκδοσης θα έχουν το Windows Update να λειτουργεί αυτόματα, ενώ οι εκδόσεις Pro και θα έχουν επιλογές για να καθυστερούν την εγκατάσταση των ενημερώσεων ή ακόμη και να τις εμποδίζουν τελείως.Windows 10 2

Κύρια πρόθεση της Microsoft με τις αυτόματες είναι να διασφαλίσει ότι τα συστήματα με Windows 10 θα προστατεύονται από επιθέσεις που εκμεταλλεύονται ευπάθειες ασφαλείας.

Όμως μια “κακότεχνη” ενημέρωση ασφαλείας που θα εγκατασταθεί αυτόματα στα Windows 10 μπορεί να “ρίξει” όλο το σύστημα. Ο υπολογιστής φυσικά δεν θα εκραγεί μετά την εγκατάσταση, αλλά οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν ότι ορισμένες λειτουργίες δεν λειτουργούν σωστά.

Φανταστείτε λοιπόν ότι οι χρήστες του νέου λειτουργικού δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν τις ενημερώσεις. Ενώ θα είναι δυνατή η αφαίρεση των ενημερώσεων, δεν θα είναι δυνατό να τερματιστεί ο αυτόματος χαρακτήρας της διαδικασίας των ενημερώσεων.

Έτσι η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε ένα εργαλείο για τους Windows Insiders που δοκιμάζουν τα Windows 10 που προσθέτει τη εν λόγω λειτουργικότητα στο νέο λειτουργικό σύστημα. Μένει να δούμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την κυκλοφορία της “final” έκδοσης.

Πάντως είναι πολύ πιθανό, ότι αφού τρέχει στα Windows 10 Build 10240, να υπάρχει και μετά την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού.

Πώς λειτουργεί:

Κατεβάστε και εκτελέστε το “Εμφάνιση ή απόκρυψη ενημερώσεων” ή “Show or hide ” από τη σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων της Microsoft Support Knowledgebase. Μπορείτε να το τρέξετε χωρίς εγκατάσταση μόλις το κατεβάσετε.windows 10 updates 1

Μετά το πρώτο “Next” θα πρέπει να περιμένετε το εργαλείο μέχρι να σαρώσει για όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

Αμέσως μετά θα εμφανιστούν στην οθόνη δύο επιλογές:

Απόκρυψη ενημερώσεων (Windows δεν θα εγκαταστήσουν κρυφές ενημερώσεις)
Εμφάνιση κρυφών ενημερώσεων (Επιλέξτε τις ενημερώσεις που θέλετε να εγκαταστήσει το Windows Update).windows 10 updates

Για να αποκλείσετε μια ή περισσότερες ενημερωμένες εκδόσεις να εγκατασταθούν στο σύστημά σας, επιλέξτε Hide Updates.

Σημείωση: Τα Windows εμφανίζουν μόνο τις ενημερώσεις που δεν είναι ήδη εγκατεστημένες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργήσετε μια ενημέρωση με άλλα μέσα για να μπορέσετε να την κρύψετε (να την αρνηθείτε) με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου.

Η άλλη επιλογή, “Εμφάνιση κρυφών ενημερώσεων” σας δίνει τη δυνατότητα να δεχτείτε τις ενημερώσεις που αρνηθήκατε σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

Η διαδικασία δεν είναι άνετη όσο την παλιά διαδικασία της απόκρυψης ενημερώσεων μέσω του Windows Update από τον πίνακα ελέγχου. Φανταστείτε ότι θα πρέπει να εκτελείται κάθε φορά που θα θέλετε να μπλοκάρετε ή να ξεμπλοκάρετε ενημερώσεις, κάτι που θα μπορούσε να κάνει με την ίδια μικροεφαρμογή μέσα από τον πίνακα ελέγχου όπως το έκανε και στο παρελθόν.

Κατεβάστε το εργαλείο

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).