Οι λήψεις των Windows 10 λύγισαν αλλά δεν έσπασαν το internet

Χθες 29 Ιουλίου, κυκλοφόρησαν τα Windows 10, όχι μόνο για τους Windows Insiders όπως είχε αναφερθεί από τη Microsoft, αλλά για όλους όσους ήθελαν να τα κατεβάσουν.

Όλα καλά, λοιπόν. Η Microsoft διέθεσε το νέο λειτουργικό για όλους, και δεν έμεινε κανένας παραπονεμένος. Μπορεί όμως να χειριστεί το Δια εκατομμύρια ταυτόχρονες λήψεις των 3.5GB;

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η Akamai η κυκλοφορία του Internet ήταν 35% υψηλότερη από το κανονικό, και η απάντηση φαίνεται να είναι ναι.akama internet Windows 10

Οι λήψεις των Windows 10 φαίνεται να άσκησαν αρκετή πίεση στο Διαδίκτυο, αλλά δεν το έσπασαν.

Μερικοί είχαν φοβηθεί ότι το Διαδίκτυο, ή τουλάχιστον οι servers της Microsoft, μπορεί να μην σηκώσουν την πίεση. Έχει συμβεί ξανά, με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, την κυκλοφορία του iOS 8 της Apple, και το πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones.

Αυτό δεν συμβαίνει με τα Windows 10. Σήμερα δεν υπάρχει κάποια δημοσίευση που αναφέρει για μια σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Internet.
Φυσικά, αν έχετε, ας πούμε, μια DSL 4Mbps, θα σας πάρει λιγότερο από δύο ώρες για να το κατεβάσετε ακόμα και σήμερα.

Μερικοί σκεφτόταν ότι με τις λήψεις των Windows 10 η κυκλοφορία θα μπορούσε να σπάσει το Διαδίκτυο φτάνοντας ταχύτητες που θα ήταν παραπάνω από 40 terabits το δευτερόλεπτο (TBPS).

Ο Terry , εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft στην Ομάδα των Windows είχε δηλώσει: “Ξεκινώντας στις 29 Ιουλίου, θα αρχίσει η διάθεση των Windows 10 στους Windows Insiders μας. Από εκεί, και μετά θα αρχίσουν να διανέμονται κατά τα κύματα.”

Η λέξη κλειδί είναι το “κύματα”. Το σχέδιο της Microsoft όπως είδαμε ήταν να μην επιτρέψει τη λήψη με ένα κλικ, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να κλείσουν το νέο λειτουργικό με “προ-παραγγελία”

Έτσι για να πάρετε θέση στην ουρά, θα έπρεπε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “Get των Windows 10” και στη συνέχεια να πατήστε στο “Κλείστε τη δωρεάν αναβάθμιση σας τώρα.”

Έτσι είδαμε διαφορές ανάμεσα σε αυτά που σχεδίαζε η Microsoft με αυτά που έκανε. Ενώ η Microsoft δεν θα το επιβεβαιώσει, ο Dan Rayburn, εκτελεστικός αντιπρόεδρος των streaming media, δήλωσε ότι:

“η Microsoft έχει διατηρήσει μέχρι και 40Tb/s παραγωγικής ικανότητας στο σύνολο των CDNs τρίτων [Content Delivery Networks].”
Πηγές σε διάφορα CDNs δήλωσαν ότι η Microsoft είχε κάνει “σημαντικές επενδύσεις εύρος ζώνης” για τις 29 Ιουλίου αλλά και για λίγες μέρες μετά.

Έτσι οι χρήστες δεν αναφέρουν πουθενά σημαντικές καθυστερήσεις στη λήψη. Οι υπηρεσίες παρακολούθησης της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο, όπως το Internet και το Internet Health Report, δεν αναφέρουν κανένα πρόβλημα.

Βέβαια ήταν μια κουραστική μέρα για το Διαδίκτυο, που φαίνεται ότι λύγισε για λίγο αλλά δεν κινδύνευσε να σπάσει.

ZDNet

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).