Ο Αμερικάνικος στρατός εκδικήθηκε τον hacker του ISIS

Ο Junaid , ο ηγέτης της ομάδας Islamic State Hacking Divison που εργάζεται για τον ISIS, σκοτώθηκε την Τρίτη σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) από το στρατό των , σύμφωνα με την Wall Street Journal.

isis hacking division

Ο Hussain, επίσης γνωστός και ως Abu Hussain al-Britani, ήταν Βρετανός, ο οποίος εντάχθηκε στο ΙSIS πριν από μερικά χρόνια και δημιούργησε στην Συρία μία hacking ομάδα που αποκαλούνταν και CyberCaliphate.

Πριν την ένταξή του στον ISIS, ο Hussain είχε αποκτήσει φήμη στους κύκλους των αφού είχε παραβιάσει και κλέψει το βιβλίο διευθύνσεων του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Αυτό συνέβη το 2012 και ο Hussain πέρασε έξι μήνες στη φυλακή για την πράξη του. Ένα χρόνο αργότερα, μετακόμισε στη Συρία για να ενταχθεί στον ΙSIS.

Σαν ηγέτης της CyberCaliphate, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για την στρατολόγηση νέων μελών του ΙSIS μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά συμμετείχε επίσης και στη διαφόρων εργαλείων hacking καθώς και στην εκπαίδευση νέων χάκερς στο εσωτερικό του ISIS.

Η πιο μεγαλύτερη επιτυχία του στο hacking ήταν τον Αύγουστο, όταν κατάφερε να διαρρεύσει τα δεδομένα αρκετών υπηκόων των ΗΠΑ που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στη NASA, στο FBI, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Τα δεδομένα αναρτήθηκαν στο Twitter, με τον Hussain και άλλα μέλη του ΙSIS να προτρέπουν τους “μοναχικούς λύκους” να τα αναλύσουν και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο στρατιωτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις αναφορές στο διαδίκτυο, ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τεχνολογίες εντοπισμού που είναι ενσωματωμένες στα σημερινά smartphones και στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, και κατάφερε να εντοπίσει και να σκοτώσει τον Hussain, χτυπώντας τον από ένα μη επανδρωμένο σκάφος (drone) ενώ αυτός βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μπροστά από το του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).