Microsoft JavaScript Browser o νέος open source περιηγητής

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης που δεν είναι ο γνωστός Internet Explorer ή ο νέος Microsoft Edge. Υπάρχει στο με το όνομα Browser.

Ο νέος browser είναι συμβατός μόνο με τα Windows 10 κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες των .x δεν θα τον βρουν αν τον αναζητήσουν στο Windows Store.

Το πρόγραμμα περιήγησης έχει κυκλοφορήσει σαν PoC για να αποδείξει τις δυνατότητες της πλατφόρμας των Windows 10.

Λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή των Windows 10: μπορείτε να την ανοίξετε από το μενού έναρξης, για παράδειγμα και όταν το κάνετε, θα εμφανιστεί η ακόλουθη οθόνη από προ.Microsoft JavaScript Browser

Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τεχνική επίδειξη ενός προγράμματος περιήγησης.

Το UI του (διεπαφή) μοιάζει με κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι δεν υποστηρίζει tabs. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εμφανίσετε μόνο μία ιστοσελίδα ή υπηρεσία σε κάθε άνοιγμα σελίδας.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι μερικές λειτουργίες απουσιάζουν. Για παράδειγμα, ενώ οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες, περιορίζονται στην πλήρη οθόνη και την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των αγαπημένων.

Χαρακτηριστικά όπως επεκτάσεις, δικαιώματα διαδικτύου, εργαλεία για προγραμματιστές ή σελίδα αναζήτησης δεν υπάρχουν.

Το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί το EdgeHTML, τη μηχανή απόδοσης του Microsoft Edge, μαζί με το WebView control που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές των Windows 10.Microsoft JavaScript Browser 1

Η Microsoft δημοσίευσε τον κώδικα του Project στο Github σαν open project και έτσι όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κώδικα της νέας εφαρμογής.

Να αναφέρουμε ότι ο JavaScript Browser δεν υποστηρίζει plugins που σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να φορτώσετε Flash ή Java εφαρμογές ή παιχνίδια σε ιστοσελίδες.

Η εφαρμογή όπως καταλαβαίνετε δεν έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τους web browsers που χρησιμοποιείτε. αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους developers που θέλουν να ασχοληθούν με ένα open source project της Microsoft.

Download JavaScript Browser

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).