Microsoft Edge αποστέλλει το ιστορικό περιήγησης στη Microsoft

Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις που πραγματοποιούν τα 10 της Microsoft συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η πέτρα του σκανδάλου είναι ο Microsoft Edge, ο νέος browser που αντικαθιστά τον Internet Explorer σαν προεπιλεγμένη στα Windows 10.

Η νέα εφαρμογή αν και διαθέτει για την αποτροπή συλλογής δεδομένων, συνεχίζει να αποστέλλει το ιστορικό περιήγησης στην Microsoft.Microsoft Edge logo

Έτσι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε ιστο που επισκέπτεστε, μόλις τελειώσετε την περιήγηση, το αρχείο καταγραφής υποβάλλεται αυτόματα στη Microsoft.

Ως γνωστόν, η εταιρεία από το Redmond, αναφέρει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσει τις της, όπως την ψηφιακή βοηθό Cortana και άλλα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης.

Για τους υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων, η συλλογή των δεδομένων περιήγησης και η υποβολή τους σε τρίτους είναι εφιάλτης, αλλά το μεγαλύτερο είναι το γεγονός ότι, αν δεν διαβάσετε τις δεκάδες σελίδες των όρων προστασίας ιδιωτικής ζωής, δεν γνωρίζετε τίποτα για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Η Microsoft αναφέρει για το Cortana:

“Εάν τε το Cortana με τον Microsoft Edge, το ιστορικό περιήγησης σας θα αποστέλλονται στη Microsoft για να βοηθήσει το Cortana να εξατομικεύσει την εμπειρία σας. Αν δεν θέλετε να αποστέλλονται στη Microsoft μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Have Cortana assist me in Microsoft Edge setting”.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει στο πρόγραμμα περιήγησης στην διαδρομή Microsoft Edge – Settings – Advanced settings – Privacy and services – Have Cortana assist me in Microsoft Edge.

Επειδή όμως η ψηφιακή βοηθός δεν λειτουργεί ακόμα στην Ελλάδα, η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη. Μόλις λειτουργήσει το χαρακτηριστικό στην Ελληνική επικράτεια, θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή. Microsoft Edge

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για την μη αποστολή δεδομένων είναι :

 Δεν θέλω το Microsoft Edge να απομνημονεύει πληροφορίες που καταχωρώ σε φόρμες. Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω αυτήν τη ρύθμιση;
Η ρύθμιση Αποθήκευση καταχωρήσεων σε φόρμες είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν δεν θέλετε το Microsoft Edge να αποθηκεύει τις καταχωρήσεις σας σε φόρμες, μεταβείτε στην επιλογή Περισσότερες επιλογές Περισσότερες ενέργειες > Ρυθμίσεις και, στην περιοχή Ρυθμίσεις για προχωρημένους, επιλέξτε Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, στην περιοχή Προστασία προσωπικών δεδομένων και υπηρεσίες, απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Αποθήκευση καταχωρήσεων σε φόρμες.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω την Cortana με το Microsoft Edge; Ή μπορώ να τη χρησιμοποιήσω χωριστά;

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η Cortana να σας βοηθά στο Microsoft Edge και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana, ακόμα και αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε με το Microsoft Edge.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την Cortana στο Microsoft Edge, μεταβείτε στην επιλογή Περισσότερες ενέργειες Περισσότερες ενέργειες > Ρυθμίσεις, στην περιοχή Ρυθμίσεις για προχωρημένους, επιλέξτε Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, στην περιοχή Προστασία προσωπικών δεδομένων και υπηρεσίες, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Να επιτρέπεται στην Cortana να με βοηθάει με το Microsoft Edge.

Για περισσότερες πληροφορίες και ρυθμίσεις, διαβάστε την επίσημη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των Windows 10 στην ιστοσελίδα της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).