Ransomware προβάλει πορνογραφικό υλικό και τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ransomware χτυπάνε υπολογιστές, όμως όπως φαίνεται οι απατεώνες αρχίζουν σιγά σιγά να διεισδύουν και σε κινητές συσκευές. Μία ενηλίκων για Android (προβάλει πορνογραφικό ) τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη και τον εκβιάζει με τις άσεμνες φωτογραφίες.security virus Ransomware

Η εφαρμογή ‘Adult Player' για Android λειτουργεί σαν εφαρμογή που σχεδιάστηκε να επιτρέπει στους χρήστες να δουν πορνογραφικό υλικό. Όταν εγκατασταθεί όμως αποκτάει πρόσβαση και στην κάμερα.

Στη συνέχεια η εφαρμογή παίρνει κρυφά φωτογραφίες του χρήστη, και απαιτεί λύτρα, ενώ το τηλέφωνο παραμένει κλειδωμένο. Η εφαρμογή απειλεί τον χρήστη με την έκθεση των εικόνων και των πληροφοριών που συνέλεξε, καθώς και με τη διαγραφή όλων των δεδομένων της ς. Τα λύτρα που ζητάνε οι απατεώνες για να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους είναι 500 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Zscaler.

Η εφαρμογή ‘Adult Player' έχει κωδικοποιηθεί έτσι ώστε ακόμη και μετά από μια επανεκκίνηση, η συσκευή παραμένει κλειδωμένη. Μια εναλλακτική λύση που έχει το θύμα, είναι η εκκίνηση της συσκευής σε safe mode.

Η εκκίνηση σε safe mode ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή σας. Η ασφαλής λειτουργία εκκινεί τη συσκευή με τις προεπιλεγμένες , χωρίς να τρέχει εφαρμογές τρίτων.

Αν είχατε κατεβάσει την εφαρμογή και σας κλείδωσε την συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Για την κατάργηση της εγκατάστασης του ransomware από τη συσκευή σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα το προνόμια διαχειριστή που έχει αποκτήσει. Για να το κάνετε πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις – Ασφάλεια – Διαχειριστής εφαρμογών και επιλέξτε το ransomware app, για να το απενεργοποιήστε.
Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να πάτε από Ρυθμίσεις – Εφαρμογές – Κατάργηση εγκατάστασης ransomware app.

Ας ελπίσουμε ότι οι άσεμνες φωτογραφίες  σας δεν θα εμφανιστούν κάπου στο διαδίκτυο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).