Chip υπολογιστή που αυτοκαταστρέφεται σε 10 δευτερόλεπτα

Chip υπολογιστή που αυτοκαταστρέφεται; Ίσως να έχετε δει σκηνές από τις κατασκοπευτικές ταινίες “Mission Impossible”, όπου κάθε φορά που ο Tom Cruise λαμβάνει ένα μυστικό , τα τελευταία ηχογραφημένα λόγια είναι “Αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα” και … ΜΠΟΥΜ!

Γίνεται μια ξαφνική έκρηξη, καπνός βγαίνει από τη συσκευή, και οι ευαίσθητες που υπήρχαν πριν από λίγα δευτερόλεπτα καταστρέφονται για πάντα.

self destruct chip

Αυτό το σενάριο αυτοκαταστροφής ίσως έχει γίνει πραγματικότητα. Η Palo Alto Research Center Incorporated (PARC), θυγατρική εταιρεία της Xerox, έχει αναπτύξει επιτυχώς για την Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) το Vanishing Programmable Resources (VAPR) που προβλέπει την αυτοκαταστροφή του chip του υπολογιστή ύστερα από εντολή του χειριστή του, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα .

Τώρα, με πρωτοβουλία της DARPA το project πρόκειται σύντομα να γίνει πραγματικότητα και θα προορίζονται κυρίως για το στρατιωτικό προσωπικό.

Η PARC παρουσίασε αυτή την εκπληκτική στη εκδήλωση “Wait, What?” της DARPA στο Σεντ Λούις, ως μέρος του project VAPR.

Το πρωτότυπο μοντέλο κατασκευής του ολοκληρωμένου κυκλώματος (IC) επικεντρώνεται κυρίως σε δύο τεχνολογίες και συγκεκριμένα:

  • Transient technology (Παροδική τεχνολογία)
  • DUST technology – Disintegration Upon Stress-Release Trigger (Τεχνολογία ΣΚΟΝΗ από τα αρχικά)

Το chip έχει σχεδιαστεί πάνω σε ένα υπόστρωμα Gorilla Glass το οποίο είναι ικανό να σπάσει κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη σε εκατομμύρια κομμάτια τα οποία δεν μπορούν μετέπειτα να ανακατασκευαστούν. Είναι το ίδιο γυαλί που χρησιμοποιείται ως προστατευτικό κάλυμμα στα smartphones.

Η των ερευνητών ασφαλείας από τη Parc στην εκδήλωση στο Σαιντ Λούις έδειξε (δείτε σύνδεσμο παρακάτω) πώς ένα φως λείζερ ενεργοποιεί το κύκλωμα αυτοκαταστραφής. Επίσης θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί από ένα RF σήμα (ραδιοφωνική συχνότητα) ή από ένα απλό φυσικό διακόπτη.

“Η πλήρης καταστροφή των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την στρατιωτική ασφάλειας, την προστασία προσωπικών δεδομένων, και για την περιβαλλοντική επιστήμη” αναφέρουν από την PARC.

Η DARPA χρηματοδότησε την PARC με 2.128.834 δολλάρια, για την έρευνα που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του project VAPR.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αναπτυχθεί τέτοιου είδους τεχνολογία. Η DARPA έχει χορηγήσει το Δεκέμβριο του 2014 την IBM με 3.455.473 δολάρια για μια αντίστοιχη έρευνα

Έτσι είναι πολύ πιθανό είναι να δούμε σύντομα την ιδέα του chip που μπορεί να αυτοκαταταστρέφεται, πραγματικότητα.

Παρακολουθήστε το βίντεο επίδειξης παρακάτω
https://www.youtube.com/watch?v=TYjiUQgyNu8

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).