NASA Βρέθηκε νερό στον Άρη

Η Διαστημική NASA μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική ανακάλυψη. H υπηρεσία αποκάλυψε την ύπαρξη νερού στον γειτονικό πλανήτη Άρη. mars

Αυτό αποδεικνύει ότι ο Άρης δεν είναι και τόσο ξηρό μέρος όσο νομίζαμε ότι είναι. Έχει ενεργό κύκλο νερού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι φιλικός για ζωή.NASA

Η αλήθεια είναι ότι το νερό (σε υγρή μορφή) εμφανίζεται μόνο κατά διαστήματα στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά είναι γεγονός ότι η επιφάνεια του Άρη δεν είναι εντελώς σας έρημος.

Προφανώς, η επιφάνεια του φαίνεται σαν έρημος κατά τη διάρκεια των ζεστών εποχών. Όμως στις εποχές που παρατηρείται των θερμοκρασιών, το νερό αρχίζει ρέει, μεταφέροντας μαζί του και ορυκτά. Έτσι σχηματίζονται οι σκούρες γραμμές στην επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη.

“Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για νερό στον Άρη, συνήθως εννοούν ότι υπήρχε αρχαίο ή παγωμένο νερό. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει νερό και δεν είναι αρχαίο”, δήλωσε ο ερευνητής Lujendra Ojha.

“Χρειάστηκαν πολλά διαστημικά σκάφη κατά αρκετά χρόνια για να λύσουμε αυτό το μυστήριο, και τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια αυτού του κρύου, και έρημου πλανήτη”, πρόσθεσε ο επιστήμονας Michael Meyer.

Η ανακοίνωση που οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν επιτέλους αποδείξεις για υγρό νερό που ρέει στην επιφάνεια του Άρη έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τύπου στο Αρχηγείο της NASA στην Ουάσιγκτον.

Η εκδήλωση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).