OpenFace open source εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου

Τι είναι το OpenFace; Αρκετές εταιρείες ασχολούνται με την ανάπτυξη λογισμικού και που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης . Τα λογισμικά που αναπτύσσονται είναι ικανά να διακρίνουν πρόσωπα, και συναισθήματα σε πραγματικό χρόνο. facial recognition OpenFace

Όμως μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα projects είναι ιδιόκτητα. Θα μπορέσει άραγε η Open Source κοινότητα να συμβαδίσει κάποια στιγμή με την ήδη προχωρημένη τεχνολογία;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στην έρευνα FaceNet της Google (PDF).

Ονομάζεται OpenFace, και οι προγραμματιστές του αναφέρουν ότι μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας σαν σημείο αναφοράς μόλις 10 φωτογραφίες του προσώπου.

Δείτε το παρακάτω για να δείτε το πρόγραμμα σε δράση:

Τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για την κατάρτιση του προγράμματος ούτως ώστε να αναγνωρίζει πρόσωπα είναι σχετικά αντα σε σχέση με τα δεδομένα που χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα λογισμικά με τον κλειστό κώδικα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά:

Τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούνται είναι λιγότερα από αυτά που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου της βιομηχανίας, και η ακρίβεια είναι εξαιρετικά υψηλή και ξεπερνά όλες τις άλλες εφαρμογές ανοικτού κώδικα αναγνώρισης προσώπου που γνωρίζουμε και βασίζονται στο πρότυπο αναφοράς LFW.

Φυσικά υπάρχει πολύς χώρος για αλλά το open source πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου, OpenFace φαίνεται να είναι στο σωστό δρόμο.

OpenFace στο Github

Πληροφορίες από το TNW

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).