Προσθέστε υπότιτλους στο Netflix

Μετά την χθεσινή είδηση του ερχομού της συνδρομητικής υπηρεσίας Netflix στην Ελλάδα οι Έλληνες έχουν αρχίσει ήδη την εξερεύνηση της πλατφόρμας. Όμως η πρώτη “κρυάδα” ήρθε από το streaming της πρώτης κιόλας ταινίας αφού δεν υπάρχουν υπότιτλοι. netflix

Το καλό είναι ότι η υπηρεσία είναι πια νόμιμα στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση από μια χώρα που ήταν διαθέσιμη.

Όπως αναφέραμε χθες το Netflix προσφέρει δοκιμαστικά 1 μήνα δωρεάν σε όλους αρκεί να βάλετε τα της κάρτας σας. Η υπηρεσία υπόσχεται πρόσβαση σε απεριόριστη ταινίες αλλά προς το παρόν η ποικιλία επιλογής δεν είναι και τόσο διευρυμένη.

Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε με τους υπότιτλους:

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε υπότιτλους σε οποιαδήποτε τηλεοπτική σειρά, εκπομπή ή ταινία που υπάρχει στη βάση του Νetflix.

Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε PC ή Mac και δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κινητές συσκευές και κονσόλες επειδή δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία του Netflix “κρυφό μενού.”
Σας παρουσιάζουμε δύο διαφορετικές μεθόδους προσς υποτίτλων:

Μέθοδος 1

Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, η Microsoft Edge ή Maxthon, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη τελευταία έκδοση του Silverlight. Μόλις συνδεθείτε στο Netflix και προσπαθήσετε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας πει αν έχετε εγκατεστημένο ή όχι το Silverlight, οπότε αν δεν το έχετε, κατεβάστε το δωρεάν.

Βρείτε ποια ταινία θέλετε να παρακολουθήσετε, και κατεβάστε τον υπότιτλο που χρειάζεστε από την αγαπημένη σας ιστοσελίδα. Συνήθως, τα αρχεία υποτίτλων αποθηκεύονται σε μορφή .srt, και το Netflix δεν τα αναγνωρίζει, καθώς χρησιμοποιεί μια διαφορετική μορφή.

Αλλά αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα, επειδή υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας μετατρέψουν τα αρχεία .srt σε .DFXP, τη μορφή δηλαδή που χρειάζεστε το Netflix.

Εάν πάλι δεν θέλετε να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή μετατροπής των αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα Subflicks για να το κάνετε online.

Έτσι, τώρα έχετε τα πάντα έτοιμα και θέλετε να φορτώσετε τους υπότιτλους στο Netflix, αλλά δεν ξέρετε πώς να κάνουμε αφού ο browser σας δεν διαθέτει τέτοιες επιλογές στο μενού Ρυθμίσεις.

Φαίνεται όμως ότι το Netflix έχει ήδη φροντίσει για αυτό, με ένα «κρυφό μενού” το ποίο δεν είναι επίσημα . Στο μενού μπορούν να έχουν πρόσβαση οι: Internet Explorer, Edge, Maxthon, ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί το Silverlight.

Πιέστε μαζί τα δύο πλήκτρα: Shift + Alt και κάντε κλικ στο βίντεο. Ένα μικρό μενού θα ανοίξει με πολλές επιλογές. Ψάξτε για αυτή που λέει “Load Custom DFXP File.”

Κάντε κλικ σε αυτή την επιλογή και φορτώστε το αρχείο υποτίτλων που έχετε μετατρέχει από .srt σε DFXP. Εάν οι υπότιτλοι δεν είναι συγχρονισμένοι, τότε το Subflicks μπορεί να τους συγχρονίσει για σας.

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε άλλα προτα περιήγησης όπως το Chrome ή το Opera θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 4 πλήκτρα: Ctrl + Alt + Shift + Τ. Δεν θα ανοίξει το “κρυφό μενού,” αλλά θα σας επιτρέψει να φορτώσετε απευθείας κάποιο αρχείο DFXP.

Μέθοδος 2

Η δεύτερη μέθοδος είναι και πιο απλή, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Αν χρησιμοποιείτε το Chrome θα πρέπει να κατεβάσετε την επέκταση Super Netflix. Μετά την εγκατάσταση μπορείτε να το βρείτε εύκολα από το παρακάτω link

Super Netflix Chrome Extension

Μόλις εγκαταστήσετε την επέκταση στο Chrome, δεν χρειάζεστε πια το κρυφό μενού ή το συνδυασμό πλήκτρων επειδή η επέκταση θα φορτώνει τους DFXP υπότιτλους καθώς αρχίζετε να παρακολουθείτε μια ταινία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).