1η Μαΐου 2016: Η Google συνταξιοδοτεί την υπηρεσία Picasa

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, η Google θα σταματήσει να λειτουργεί την υπηρεσία Picasa. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σήμερα στο blog της Picasa, μέσω μιας κοινοποίησης που εμφανίστηκε στο header της κεντρικής ιστοσελίδας.Picasa

Η υπηρεσία Picasa ξεκίνησε το 2002 από την Lifescape, και το 2004 αγοράστηκε από την Google. Αρχικά η επιτυχία της ήταν μεγάλη, αλλά με τον ερχομό των κινητών συσκευών πάρα πολλοί ήταν αυτοί που κατέφευγαν σε άλλες λύσεις.announce pic

Όλο και περισσότεροι χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook ή το Instagram για την αποθήκευση και των φωτογραφιών τους, καθώς οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υποστηρίζουν και κινητές συσκευές.

Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο, την έναρξη της υπηρεσίας , η οποία σε αντίθεση με το Ρicasa εστιάζει περισσότερο σε κινητές συσκευές παρά σε υπολογιστές.

Έτσι σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν νόημα να διαθέτει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για δύο διαφορετικές υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο πράγμα.

“Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μεταφέρετε τις φωτογραφίες από το Ρicasa στο Google Photos”

Οι χρήστες του Ρicasa μπορούν να μεταφέρουν όλα τα άλμπουμ που είχαν δημιουργήσει στην υπηρεσία στο Google Photos, πολύ απλά. Αν τε την υπηρεσία και θέλετε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι μια εγγραφή στο Google Photos.

Η υπηρεσία Web άλμπουμ Picasa θα κλείσει την 1η Μαΐου του 2016, ενώ η ανάπτυξη της εφαρμογής Ρicasa θα σταματήσει στις 16 Μαρτίου του 2016.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).